Επίκαιρη επερώτηση προς τον Γ. Παπακωνσταντίνου για την πολιτική της κυβέρνησης «που συνεχίζει την επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα για να στηρίξει την κερδοφορία του κεφαλαίου» κατέθεσαν 21 βουλευτές του ΚΚΕ, συμπεριλαμβανομένης και της γγ του κόμματος Αλέκας Παπαρήγα.

Στην επερώτηση οι βουλευτές κάνουν λόγο για «άγρια ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης και των διεθνών συμμάχων της στο εισόδημα και σε κατακτήσεις, προκειμένου να προστατεύσουν την υψηλή κερδοφορία, την ισχυροποίηση των μονοπωλιακών ομίλων».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ εκτιμούν πως θα αποδειχθούν «φρούδες ελπίδες» οι προσδοκίες που καλλιεργούνται «για πακέτο κοινωνικών μέτρων για τα πιο φτωχά και εξαθλιωμένα λαϊκά νοικοκυριά, το οποίο προβάλλει η κυβέρνηση σαν φιλολαϊκό. Αποτελεί κοροϊδία να επαγγέλλεται η Κυβέρνηση την κοινωνική ευαισθησία για τους κοινωνικά και οικονομικά αδύνατους από τη στιγμή που η κυβερνητική πολιτική αποτελεί παράγοντα επιδείνωσης της θέσης τους».

«Ο λαός δεν έχει καμία προσδοκία», τονίζεται στην ερώτηση και προστίθεται: «Τη στιγμή που το επικαιροποιημένο μνημόνιο αλλά και το συνολικό κυβερνητικό έργο κλιμακώνει την επίθεση, η κυβέρνηση με μια ενορχηστρωμένη επιχείρηση επιδιώκει να καλλιεργήσει αυταπάτες στον λαό προβάλλοντας ότι δήθεν “οι θυσίες πιάνουν τόπο” και “αποδίδουν καρπούς”».

Οι βουλευτές που υπογράφουν την επερώτηση υπογραμμίζουν την ανάγκη «συντονισμένων, μαζικών αγώνων» και ζητούν «να δοθεί επίδομα ανεργίας στους ανέργους και πλήρης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για αυτούς και τις οικογένειές τους. Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Να ματαιωθούν οι αυξήσεις στο ψωμί, στα τιμολόγια στο νερό, στο ρεύμα, στο τηλέφωνο. Να διαγραφούν τα χρέη των ανέργων και χαμηλά αμειβόμενων εργαζόμενων. Να απαγορευτούν με νόμο οι πλειστηριασμοί κύριας ή δευτερεύουσας κατοικίας και αγροτικής εκμετάλλευσης. Να γίνουν δεκτά στους παιδικούς σταθμούς όλα τα παιδιά χωρίς όρους και προϋποθέσεις και να καταργηθεί κάθε είδους πληρωμή από τους γονείς».

Την επερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές Αλέκα Παπαρήγα, Γιάννης Γκιόκας, Γιάννης Ζιώγας, Κώστας Καζάκος, Σοφία Καλαντίδου, Λιάνα Κανέλλη, Νίκος Καραθανασόπουλος, Διαμάντω Μανωλάκου, Γιώργος Μαρίνος, Γιώργος Μαυρίκος, Νίκος Μωραΐτης, Αποστόλης Νάνος, Βέρα Νικολαΐδου, Νίκος Παπακωνσταντίνου, Θανάσης Παφίλης, Γιάννης Πρωτούλης, Σταύρος Σκοπελίτης, Αντώνης Σκυλλάκος, Άγγελος Τζέκης, Σπύρος Χαλβατζής και Μπάμπης Χαραλάμπους.