Παρά τις συνεχείς συσκέψεις, τις οποίες είχε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ο Πρωθυπουργός στο γραφείο του, γρίφος παραμένει ο επικείμενος ανασχηματισμός, με την ανακοίνωσή του να τοποθετείται χρονικά στο αποψινό βράδυ ή στην αυριανή ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον εκπρόσωπο Τύπου.

Ούτως ή άλλως, ο ανασχηματισμός κατέστη εκ των πραγμάτων επιβεβλημμένος μετά την αποχώρηση από την κυβέρνηση τριών υφυπουργών, των κ.κ. Αρναουτάκη, Μπόλαρη και Απ. Κατσιφάρα, οι οποίοι αποδέχθηκαν την πρωθυπουργική πρόταση και θα είναι υποψήφιοι περιφερειάρχες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος είχε το απόγευμα συνεργασία με τον κ. Παπανδρέου, ερωτηθείς (το μεσημέρι) αν θα ανακοινωθεί εντός της ημέρας ο ανασχηματισμός και ποιο θα είναι το εύρος του, ανέφερε ότι θα υπάρξει ενημέρωση, χωρίς να αποκαλύπτει οποιαδήποτε λεπτομέρεια.

Σύμφωνα πάντως με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, αναμένεται:

– Μετακίνηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Οικονομίας, στη θέση της Λούκας Κατσέλη.

– Αλλαγή στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με απομάκρυνση ή και μετακίνηση σε άλλο υπουργείο της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και πιθανό αντικαταστάτη της το βουλευτή Επικρατείας Ηλία Μόσιαλο.

– Αλλαγή στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με απομάκρυνση της Κατερίνας Μπατζελή.

– Και δημιουργία αυτόνομων υπουργείων Τουρισμού και Ναυτιλίας.