«Κλειδωμένες» θεωρούνται – σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις – οι υποψηφιότητες της Φώφης Γεννηματά για το Δήμο της Αθήνας και του Γιάννη Μίχα για τον Πειραιά. Υπάρχει, όμως, και το ενδεχόμενο το πλάνο να αλλάξει, τουλάχιστον όσον αφορά στην Αθήνα, εφόσον το αποφασίσει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Να διεκδικήσει δηλαδή την Περιφέρεια Αττικής η κυρία Γεννηματά, ενώ για το Δήμο μπορεί να προκριθεί κυβερνητικό στέλεχος που εκλέγεται στην Α’ Αθήνας (οι πληροφορίες έκαναν λόγο για τον Σπύρο Κουβέλη). Πάντως, για την Περιφέρεια Αττικής φαίνεται ότι δεν έχει εγκαταλειφθεί η σκέψη για τον Γιάννη Σγουρό, παρά τις αντιδράσεις που συγκεντρώνει ενδεχόμενη υποψηφιότητά του.

Αναφορικά με τις Περιφέρειες, ο κ. Παπανδρέου φαίνεται να έχει καταλήξει στον Σταύρο Αρναουτάκη για την Κρήτη, στην Άντζελα Γκερέκου για τα Ιόνια Νησιά, στον Γιάννη Μαχαιρίδη για το Νότιο Αιγαίο, στην Ελπίδα Τσουρή για το Βόρειο Αιγαίο, στη Ροδούλα Ζήση για τη Θεσσαλία, στον Μιχάλη Τιμοσίδη για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στον Βαγγέλη Αργύρη για την Ήπειρο και στον Απόστολο Κατσιφάρα για τη Δυτική Ελλάδα. Το όνομα του κ. Κατσιφάρα παίζει και για το Δήμο Πατρέων, οπότε υποψήφιος περιφερειάρχης θα είναι ο νυν νομάρχης Αχαΐας, Δημήτρης Κατσικόπουλος. Στη Στερεά Ελλάδα, εάν η Κατερίνα Μπατζελή αρνηθεί – ως λέγεται – την υποψηφιότητά της, φαβορί είναι ο νομάρχης Ευβοίας, Κλέαρχος Περγαντάς.