Για «θεατρική “φιλολαϊκή” παράσταση» του Ε. Βενιζέλου και του Φ. Κουβέλη» έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, σχετικά με τη χθεσινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με την ΑΔΕΔΥ.

«Τα νέα μέτρα που συνυπογράφουν αποτελούν την ταφόπλακα της ελληνικής οικονομίας. Ταυτόχρονα, όμως, βάζουν και τη σφραγίδα στο διαβατήριο εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη. Η τριανδρία της δραχμής παίρνει την οριστική ευθύνη της διάλυσης της χώρας. Εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη της αναγέννησης και της ανασυγκρότησης της χώρας» είπε ο κ. Τσίπρας.

«Υπάρχει δυνατότητα να αποτρέψουμε την καταστροφή. Δεν μας ενδιαφέρει ο χρόνος θητείας μιας ετοιμόρροπης κυβέρνησης. Μας ενδιαφέρει να μην προχωρήσουν σε αυτήν την πολιτική που μας βυθίζει στη χρεοκοπία. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, λοιπόν, για να αποτρέψουμε αυτές τις επιλογές. Κυρίως, όμως, προσπαθούμε από τώρα να οργανώσουμε το σχέδιο ανασυγκρότησης, παραγωγικής ανασυγκρότησης και κοινωνικής ανάτασης της οικονομίας και της χώρας» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κώστας Τσικρικάς μίλησε για αγώνα για ανατροπή της πολιτικής που εφαρμόζεται και για εργαζόμενους που δεν αντέχουν άλλο.

«Η κατάσταση που βιώνουμε οι εργαζόμενοι στη χώρα είναι τραγική και έχουμε αποφασίσει ότι κάναμε τα 2,5 και πλέον χρόνια να συνεχίσουμε. Δηλαδή, να συνεχίσουμε τον αγώνα για να ανατραπεί αυτή η αντίληψη και αυτή η πολιτική που εφαρμόζεται. Η πολιτική της σκληρής λιτότητας που ρίχνει διαρκώς τα βάρη στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Επιτέλους, φτάνει πια. Οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλο» είπε.