Τα βουλγαρικά ΜΜΕ έδωσαν ευρεία δημοσιότητα στην ψήφο εμπιστοσύνης που έδωσαν αργά χθες βράδυ στη Βουλή οι 179 βουλευτές των κομμάτων της κυβέρνησης συνεργασίας με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Επικαλούμενα το επίσημο πρακτορείο ΒΤΑ, τα ηλεκτρονικά και ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσαν σήμερα για τους κύριους άξονες του έργου του τρικομματικού συνασπισμού που θα προωθήσει φιλόδοξο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και οικονομικών μεταρρυθμίσεων και θα επιδιώξει αναδιαπραγμάτευση των συμφωνιών με τους πιστωτές, όπως ανέφεραν.

Σε ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης ΒΝΤ δόθηκε έμφαση στην έκκληση του Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή για εθνική ενότητα ενόψει των επικείμενων δύσκολών προκλήσεων, όπως και στη δήλωσή του ότι «η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη, όπως αποφάσισε ο ελληνικός λαός».

Η ΒΝΤ ενημέρωσε επίσης για την πρόθεση της κυβέρνησης να ζητήσει επιμήκυνση των προθεσμιών στο χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των μέτρων δημοσιονομικής σταθερότητας στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές, επικαλούμενη τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Επισήμανε δε ότι ο κ. Στουρνάρας θα ενημερώσει προσωπικά τους Ευρωπαίους ομολόγους του για τα βασικά χαρακτηριστικά του κυβερνητικού προγράμματος στη σύνοδο του Eurogroup.

Στις δυσκολίες που αναμένεται να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση στο έργο της τόσο έξω όσο και μέσα αναφέρθηκε η ανταποκρίτρια της δημόσιας ραδιοφωνίας ΒΝΡ στην Ελλάδα Κάτγια Πέεβα που δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο δυναμικών αντιδράσεων της αντιπολίτευσης στο προσεχές μέλλον, επικαλούμενη τις δηλώσεις στη Βουλή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.