Την άποψη ότι η ΝΔ διψάει για εξουσία και συμπεριφέρεται σαν η Ελλάδα να είναι κάποια τριτοκοσμική χώρα εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha.
Αναφερόμενος στην εμπειρία του ως μέλος της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου διμερών σχέσεων της ΕΕ με την Αλβανία, όπου η αντιπολίτευση βάζει εμπόδια ώστε να προχωρήσουν οι αλλαγές που προτείνονται «για να μην πιστωθεί η κυβέρνηση την επιτυχία», ο κ. Κούλογλου προσέθεσε ότι ο κ. Μητσοτάκης «με τη στάση του θέλει να μας οδηγήσει στο αλβανικό πολιτικό σύστημα, που στο κάτω-κάτω είναι ένα νεαρό πολιτικό σύστημα χωρίς δημοκρατική παράδοση», ενώ αναρωτήθηκε: «Είμαστε Ευρώπη ή δεν είμαστε; Εάν οι Ευρωπαίοι μιλούν υπέρ της Ελλάδος, εμείς δεν πρέπει να πλειοδοτούμε υπέρ της χώρας μας;».
Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τη στάση της ΝΔ «θλιβερή», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν θα ήθελε να είναι στη θέση των συναδέλφων του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που αναγκάζονται να υποστηρίξουν θέσεις ενάντια στα συμφέροντα της χώρας «αντί να ζητούμε περισσότερα».
«Εάν ο κ. Μοσκοβισί αφήνει περιθώρια για να μην κοπούν οι συντάξεις, εμείς θα έπρεπε σύσσωμοι να τον υποστηρίξουμε», τόνισε και επέκρινε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «κατηγορεί τους διεθνείς θεσμούς γιατί δεν εξυπηρετούν τους μικροκομματικούς της σκοπούς».
«Κανονικά η ΝΔ θα έπρεπε να πάρει το παραθυράκι που αφήνει ο κ. Μοσκοβισί και να το κάνει μεγάλο παράθυρο. Αλλά, μάλλον, θέλουν μνημόνιο και περικοπή των συντάξεων», επεσήμανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Όσον αφορά το ενδεχόμενο εκλογών ύστερα από μια πιθανή αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, ο Στέλιος Κούλογλου παρατήρησε ότι στην Ευρώπη υπάρχουν κυβερνήσεις μειοψηφίας και προσέθεσε: «Η σύγχρονη τάση είναι η απομάκρυνση από την παντοκρατορία των κομμάτων. Θα μπορούσε να διαμορφωθεί ένας συνασπισμός από κόμματα και ανεξάρτητους βουλευτές που θα στηρίζει την κυβέρνηση στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας με τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν. Δεν γίνεται να είμαστε η μόνη χώρα στην ΕΕ που μιλάει για εκλογές αενάως».