Έχω συναίσθηση της θέσης που αναλαμβάνω σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, δήλωσε ο νέος πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης παίρνοντας τη «σκυτάλη» από τον προκάτοχό του Βύρωνα Πολύδωρα. Αμέσως μετά την εκλογή του, ο κ. Μεϊμαράκης κατευθύνθηκε στο νέο του γραφείο, το οποίο βρίσκεται στο ισόγειο της Βουλής, προκειμένου να παραλάβει και τυπικά το αξίωμα από τον κ. Πολύδωρα, ο οποίος καλωσόρισε τον νέο πρόεδρο της Βουλής εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι θα διαχειριστεί με επιτυχία το αξίωμά του. Ο απερχόμενος πρόεδρος της Βουλής, δήλωσε σύμφωνος με τις προγραμματικές δηλώσεις του κ. Μεϊμαράκη και υπογράμμισε την ανάγκη να είναι στέρεος ο στόχος της παραμονής της χώρας μας στο ευρώ και της εθνικής συνεννόησης που απαιτεί αυτή η κρίσιμη περίοδος για τον τόπο.

Είναι μεγάλη τιμή να διαδέχομαι εσάς που πάντοτε επιδεικνύατε καλή διάθεση συνεργασίας, ήθος και αγωνιστικότητα για τις ίδιες αρχές μέσα από τη μεγάλη παράταξη που υπηρετήσαμε, απάντησε ο νέος πρόεδρος της Βουλής και χαρακτήρισε μεγάλη τιμή, πρόκληση και στοίχημα την εκλογή του. Πάντα σας συμβουλευόμουνα και θα εξακολουθήσω να σας συμβουλεύομαι γιατί σέβομαι τον άνθρωπο Πολύδωρα και πιστεύω ότι η συμβολή σας θα είναι ιδιαίτερα εποικοδομητική, είπε ο κ. Μεϊμαράκης.

Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη οι βουλευτές να αποδείξουν ότι κατανοούν όσα περνάνε οι πολίτες και να γίνουν οι αναγκαίες περικοπές. Σημείωσε ακόμη την ανάγκη να γίνεται ουσιαστικός διάλογος στο Κοινοβούλιο, χωρίς συνθήματα αλλά με επιχειρήματα, για να βγει η χώρα από την κρίση.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους, αμέσως μετά την «τελετή παράδοσης» ο κ. Μεϊμαράκης τοποθέτησε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης την προσεχή Τετάρτη ή Πέμπτη, με πιθανότερη την Πέμπτη.