Ο Κωνσταντίνος Μουσουρούλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963.  Απόφοιτος της Λεοντείου Σχολής, σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αποκτώντας, στη συνέχεια, μεταπτυχιακούς τίτλους στην Ευρωπαϊκή Οικονομία, στη Δημόσια Διοίκηση και στις Διεθνείς Σχέσεις από το Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών (ULB).

Γνωρίζει άριστα Γαλλικά, Αγγλικά, Ισπανικά και Ιταλικά.

Είναι ανώτερο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Άρχισε τη σταδιοδρομία του στη Γενική Διεύθυνση Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (1988), στη συνέχεια ανέλαβε τη θέση του Δημοσιονομικού Eλεγκτή, αρμόδιου για την Ελλάδα και την Ισπανία στη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής.

Από το 1995, έως την ανάληψη των καθηκόντων του Γ.Γ. Επενδύσεων και Ανάπτυξης, ήταν αρμόδιος για τη διαπραγμάτευση, έγκριση και παρακολούθηση ελληνικών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Β’ και Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης στη ίδια Γενική Διεύθυνση.

Ο Κωνσταντίνος Μουσουρούλης εκπροσώπησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε διεθνούς ενδιαφέροντος συνεδριάσεις σε Ελλάδα, Κύπρο, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία και Δανία. Παράλληλα, συμμετείχε σε εκπαιδευτική πρωτοβουλία της Ισπανικής Κυβέρνησης στη Μαδρίτη, με αντικείμενο τη μελέτη της Σύγχρονης Διοικητικής Οργάνωσης της Ισπανίας.

Έχει συμμετάσχει σε εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως εισηγητής για θέματα περιφερειακής ανάπτυξης και έχει δημοσιεύσει άρθρα Ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος σε Ελληνικές και Κυπριακές Εφημερίδες.

Είναι μέλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Διοικητικών Σπουδών, του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος και του Συλλόγου Ελλήνων Υπαλλήλων Διεθνών Οργανισμών.

Ο Κωνσταντίνος Μουσουρούλης είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.