«Ο Στέφανος Μάνος υπέβαλε σήμερα κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, την παραίτηση του από το αξίωμα του Προέδρου και δήλωσε ότι θα παραμείνει απλό αλλά ενεργό μέλος της Δράσης. Η Κεντρική Επιτροπή της Δράσης εκφράζει την λύπη της για το γεγονός, αλλά σέβεται και στηρίζει την επιλογή του προέδρου της. Ελάχιστοι πολιτικοί έχουν το θάρρος και την ευθυκρισία να αποφασίζουν το σωστό την κατάλληλη χρονική στιγμή» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Δράση» μετά την απόφαση του Στέφανου Μάνου να αποχωρήσει από την προεδρεία.

« Ο Στέφανος Μάνος υπήρξε ο ιδρυτής, ο βασικότερος συντελεστής και ο ηγέτης της Δράσης και η συνεισφορά του στο κόμμα μας αλλά και στη χώρα υπήρξε ανεκτίμητη, κάτι που αναγνωρίζεται ακόμα και από τις άλλες πολιτικές παρατάξεις.

Η Δράση θα αγωνιστεί και την επόμενη μέρα για την οικοδόμηση ενός μεγάλου, φιλοευρωπαϊκού, μεταρρυθμιστικού μετώπου με όλες τις δυνάμεις της λογικής και της ελευθερίας που βρίσκονται διάσπαρτες σε πολλά από τα κόμματα και σίγουρα στην ελληνική κοινωνία.

Η Κεντρική Επιτροπή εντός των επομένων ημερών θα εκλέξει σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος νέο Πρόεδρο. Μέχρι τότε ο Στέφανος Μάνος θα ασκεί τα καθήκοντα του Προέδρου. Η αποχώρηση του Στέφανου Μάνου από την Προεδρία της Δράσης είναι για εμάς εκτός από πλήγμα και ένα μεγάλο στοίχημα. Θα το κερδίσουμε».