Ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης παραδέχτηκε σήμερα ότι «προκάλεσε ένα σοκ στο υπουργείο» κατά τη θητεία του ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Δεν ήταν όμως μόνο σοκ…Ήταν καθαρή επιχείρηση «σοκ και δέους» απέναντι στο κοινωνικό κράτος, αναφέρει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη για τη συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ στον ΣΚΑΙ.
«Είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης θέλει να καταργηθεί η ιστορική μνήμη και να αντικατασταθεί από μια μνήμη επιλεκτική…Επιλεκτική απέναντι στα έργα και τις ημέρες του και της παράταξής του. Μόνο που ο ελληνικός λαός έχει και μνήμη και κρίση» αναφέρει η υπουργός και υπογραμμίζει πως «για αυτό και τον έχει κατατάξει ως επιζήμιο πολιτικό παράγοντα για το Δημόσιο, τα υπαλληλικά δικαιώματα, την εργασιακή γαλήνη».
«Όσο για τον «μεταρρυθμιστικό» οίστρο του κ. Μητσοτάκη, είναι γνωστός και νωπός…
Ο ίδιος ήταν που στις 26 Αυγούστου 2013 εισηγήθηκε στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης την απόλυση 12.500 δημοσίων υπαλλήλων, μέσω διαθεσιμότητας.
Για αυτό και δυσκολεύτηκε πολύ σήμερα να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα των απολύσεών του. Δυσκολεύτηκε τόσο, που ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος εισήγαγε την ορολογία «αξιολόγηση».
Μόνο που η αξιολόγηση υπάρχει στη Δημόσια Διοίκηση από το 1833.Την ορολογία «απολύσεις» εισήγαγε ο κ. Μητσοτάκης. Μόνος του τις επέλεξε, ο ίδιος τις εφάρμοσε μαζικά και οριζόντια.
Και τώρα ψάχνει εναγωνίως ένα φύλλο συκής, για να κρύψει την νεοφιλελεύθερη εμμονή του.Ακόμα το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο στην τελευταία έκθεσή του αναζητά τις αιτίες και τα «οφέλη» από τον τυφώνα των απολύσεων Μητσοτάκη.
Και παρόλα αυτά, δεν δυσκολεύτηκε καθόλου ο πρόεδρος της ΝΔ να επαναλάβει την πρόθεση του να εκχωρήσει νευραλγικές υπηρεσίες του κράτους, κυρίως του κοινωνικού, στους ιδιώτες.
Δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να επαναλάβει ότι δεν θα προσλάβει κανέναν, επιμένοντας στον κανόνα « 1 πρόσληψη προς 5 αποχωρήσεις».
Αλήθεια, αν δεν είναι αυτό νέο μνημόνιο, ποιό είναι;
Δεν δυσκολεύτηκε καθόλου σήμερα ο κ. Μητσοτάκης να αποκρύψει την επιτυχία της κυβέρνησης ο κανόνας να διαμορφωθεί στο 1:1 το 2019.
Δεν δυσκολεύτηκε καθόλου ο κ. Μητσοτάκης να αποκρύψει την αθρόα συμμετοχή των Δημοσίων υπαλλήλων στο ενιαίο σύστημα Κινητικότητας, στην ηλεκτρονική αξιολόγηση, στα νέα ψηφιακά συστήματα και έργα του Δημοσίου.
Ο κ. Μητσοτάκης απέτυχε να ανασυγκροτήσει το Δημόσιο, γιατί επιθυμούσε μόνο να το ισοπεδώσει.
Μετά από 20 μήνες θητείας, δεν άφησε ούτε μια «μεταρρύθμιση» για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.
Μόνο υπογραφές εκχώρησε, για να μην πηγαίνει ο ίδιος -όπως είπε- στο υπουργείο και τα Σάββατα…
Ας αφήσει, λοιπόν, κατά μέρος τα νεοφιλελεύθερά του σχέδια. Τα σχέδια του κ. Μητσοτάκη «πλεονάζουν»…» αναφέρει η κ. Γεροβασίλη.