Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου για την απόφαση του Γ. Παπανδρέου να προσλάβει είκοσι άτομα ως συνεργάτες στο γραφείο του. Είπε χαρακτηριστικά ότι « όλα αυτά τα στοιχεία θα δημοσιευθούν.

Είμαστε υπέρ της διαφάνειας μέχρι το τελευταίο ευρώ που ξοδεύεται από τα χρήματα του ελληνικού λαού, μέχρι την παραμικρή και τελευταία διοικητική πράξη, πόσο μάλλον όταν αφορά στο πρωθυπουργικό γραφείο. Τα στοιχεία υπάρχουν.

Σε λίγο θα είναι στη διάθεση όλων, για να γίνουν πρώτα οι συγκρίσεις με το τι γινόταν επί Νέας Δημοκρατίας, όπου και οι δαπάνες για τη λειτουργία του πρωθυπουργικού γραφείου ήταν πολύ μεγαλύτερες, αλλά και φυσικά η σύγκριση του παραγόμενου έργου του πρωθυπουργικού γραφείου της Νέας Δημοκρατίας με το πρωθυπουργικό γραφείο της δικής μας κυβέρνησης.

Πιστεύω ότι θα είναι η πιο δραστική αξιολόγηση που μπορούμε να κάνουμε. Τα πάντα θα δημοσιευθούν στο διαδίκτυο, όλες οι διαδικασίες, όλοι όσοι εργάζονται στο πρωθυπουργικό και φυσικά στο πολιτικό γραφείο του Πρωθυπουργού.

Άρα, θα υπάρχει πλήρης διαφάνεια. Ένα τελευταίο, που θα επαναλάβω είναι ότι στις δύσκολες στιγμές που περνάμε, χρειάζεται η χώρα να θωρακιστεί με εκείνο το προσωπικό, ιδιαίτερα σε ένα ανώτερο επίπεδο, το οποίο θα μπορεί να στελεχώνει τη διοίκηση για να μπορούμε να βγούμε από την κρίση, αλλά και να κάνουμε τα μεγάλα άλματα που απαιτούνται για τη χώρα».