Την ανάγκη επίδειξης αλληλεγγύης και σταθερότητας για την Ελλάδα και όχι τη διατύπωση απειλών, οι οποίες είναι αντιπαραγωγικές, ζητά η Σοσιαλιστική Ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και υπογραμμίζει ότι η ΕΕ θα πρέπει να βοηθήσει τη χώρα μας με πρόσθετες πολιτικές για την ανάπτυξη και την απασχόληση.

Σε ανακοίνωσή τους, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές τονίζουν ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη και για τον λόγο αυτό, όπως υποστηρίζουν, απαιτείται ισχυρή και υπεύθυνη κυβέρνηση.

Εξάλλου, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα, ο επικεφαλής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Χάνες Σβόμποντα υπογραμμίζει την ανάγκη στήριξης της Ελλάδας με κονδύλια από τα Διαρθρωτικά Ταμεία και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Σύμφωνα με τον Χ. Σβόμποντα, η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, με μια ριζική αναδιοργάνωση της συλλογής φόρων.

Ο επικεφαλής των Ευρωσοσιαλιστών τάσσεται, ακόμη, υπέρ της δημιουργίας μιας υπηρεσίας για την τόνωση των επενδύσεων και τονίζει ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η πολιτική των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις την ώρα που οι τιμές παραμένουν στα ίδια επίπεδα.