Θέση για χθεσινή επίθεση από ομάδα περίπου οκτώ ατόμων στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο «Φαβέλα» στον Πειραιά, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά τρία άτομα και άλλα δύο ελαφρότερα, πήρε το ΚΚΕ μέσω ανακοίνωσης από το γραφείο Τύπου.

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη χθεσινοβραδυνή εγκληματική επίθεση των χρυσαυγιτών στο στέκι “Φαβέλα” στο Κερατσίνι, από την οποία τραυματίστηκαν πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων σοβαρά στο κεφάλι η δικηγόρος Ελευθερία Τομπατζόγλου, συνήγορος της πολιτικής αγωγής στη δίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης. Ας σημειωθεί μάλιστα, ότι είναι η δεύτερη, σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, επίθεση της Χρυσής Αυγής σε βάρος συνηγόρου πολιτικής αγωγής στη συγκεκριμένη δίκη», αναφέρεται αρχικά στη σχετική ανακοίνωση.

Και προστίθεται: «Η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες για τη συνεχιζόμενη ανενόχλητη εγκληματική δράση των χρυσαυγίτικων και άλλων φασιστικών συμμοριών.

Το ΚΚΕ απαιτεί την άμεση σύλληψη και τιμωρία των δραστών της επίθεσης. Καλεί τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία, να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες και να απομονώσουν αποφασιστικά τη ναζιστική Χρυσή Αυγή και όσους τρέφουν και ανέχονται την εγκληματική δράση της».