Αντίθετος με την επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ, όσων βουλευτών δεν ψήφισαν το μνημόνιο, δήλωσε ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης.

«Είδα συναδέλφους μου οι οποίοι καταψήφισαν το μνημόνιο και τώρα έρχονται και ψηφίζουν τα μέτρα. Υπάρχει και το ζήτημα της πολιτικής αξιοπρέπειας και της στάσης μας απέναντι στο λαό» ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλώντας στον Real.

«Εγώ πιστεύω ότι κάποιοι που διαφωνούν ριζικά με την πολιτική αυτή δεν πρέπει να συμμετέχουν και συνεπώς συμφωνώ με τον κ. Λοβέρδο απόλυτα» σημείωσε.

Όσον αφορά τις εκλογές ο κ.Χρυσοχοΐδης είπε ότι καταλαβαίνει την ανάγκη έκφρασης που έχει ο λαός, αλλά αυτή τη στιγμή οι κάλπες δεν συνιστούν προτεραιότητα.

«Βεβαίως υπάρχει η δημοκρατική ανάγκη για έκφραση από την πλευρά του λαού του μηνύματός του ενόψει της επόμενης περιόδου και της αξιολόγησής του για την προηγούμενη περίοδο. Ωστόσο αυτήν τη στιγμή η χώρα έχει άλλες προτεραιότητες, δεν έχει αυτήν την προτεραιότητα. Έχει την προτεραιότητα να μπορέσει να υλοποιήσει μια σειρά από υποχρεώσεις, μέτρα, σε ό,τι αφορά τις διαρθρωτικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα. Θα μου πείτε, η νέα κυβέρνηση δεν θα τα κάνει; Θα τα κάνει αλλά θα χαθεί πολίτιμος χρόνος, θα χαθεί η πολιτική σταθερότητα και κυρίως να μπούμε σε ένα νέο τοπίο πολιτικό και πιστεύω ότι είναι ένα ρίσκο το οποίο παίρνουμε αυτήν τη στιγμή ως πολιτικός κόσμος, να οδηγήσουμε τη χώρα στις εκλογές» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Σχετικά με τα μέτρα που έχουν λάβει οι Αρχές ενόψει της παρέλασης της 25ης Μαρτίου, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επεσήμανε ότι η Αστυνομία οφείλει να κάνει καλά τη δουλειά της.