«Η χώρα αυτή τη στιγμή δεν έχει ανάγκη από περισσότερα κόμματα» δήλωσε ο γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ Μ. Χαρακόπουλος και συνέχισε «εκείνο που χρειάζεται είναι σταθερότητα και ασφάλεια.

Χρειάζεται ρεαλιστικές και υπεύθυνες προτάσεις, χρειάζεται συγκροτημένο σχέδιο για την έξοδο από την κρίση. Βεβαίως, ο λαός θα κρίνει, αλλά δεν βλέπω να εκφράζεται κάτι διαφορετικό από έναν αφοριστικό, καταγγελτικό λόγο από έναν λόγο που μπορεί να χαϊδεύει αυτιά, αλλά δεν έχει μια εναλλακτική, ρεαλιστική πρόταση».

Απέρριψε κάθε συζήτηση για συγκυβέρνηση σημειώνοντας χαρακτηριστικά «Εμείς δεν επιδιώκουμε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ. Επιδιώκουμε καθαρή λύση, καθαρή εντολή από τον ελληνικό λαό.

Επιδιώκουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση γιατί ο τόπος, στη δύσκολη αυτή στιγμή, χρειάζεται μια κυβέρνηση με ομοιογένεια, μια συμπαγή κυβέρνηση, μια ισχυρή κυβέρνηση για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα.

Τούτο δεν σημαίνει ότι και με αυτοδυναμία την επομένη των εκλογών για μείζονα, για σοβαρά ζητήματα, δεν θα πρέπει να επιδιώξουμε την εθνική συνεννόηση.

Η ΝΔ την επεδίωκε πάντα την εθνική συνεννόηση. Άλλοι ήταν αυτοί που την απαρνούνταν. Και το 2009, κατά την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ, κατ’ επανάληψη ο Κώστας Καραμανλής επεδίωξε εθνική συνεννόηση και το ΠΑΣΟΚ εξεβίασε τις εκλογές, απειλώντας ότι δεν θα ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα οδηγήσει την χώρα στις κάλπες».