Σχετικά με το πολιτικό θέμα που έχει ανακύψει ως προς τη χορήγηση ασύλου στους Τούρκους στρατιωτικούς, αλλά και για τις συνομιλίες που αφορούν την ονομασία των Σκοπίων, αναφέρθηκε ο Στέλιος Κούλογλου σε ραδιοφωνική συνέντευξή του. Επίσης, μέσω του Alpha 98.9, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι εκλογές θα γίνουν το 2019 και η μάχη θα κερδηθεί απ΄ αυτόν που θα ελαφρύνει τα βάρη της μεσαίας τάξης.
Σχετικά με την αίτηση ακύρωσης της παροχής ασύλου στον έναν από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, εκ μέρους της κυβέρνησης, ανέφερε ότι «η κυβέρνηση έκανε μια κίνηση τακτικής, όχι για το αν θα δοθούν οι στρατιωτικοί πίσω στην Τουρκία, αλλά αν θα έχουν το στάτους του πρόσφυγα». Η κίνηση αυτή θα έπρεπε να υποστηριχθεί, ή τουλάχιστον να γίνει ανεκτή από την αντιπολίτευση, δεδομένου ότι απέναντι, η Τουρκία απειλεί με αυτόν τον τρόπο».
Αναφερόμενος στην απόφαση του Αρείου Πάγου, τη χαρακτήρισε «σωστή και βασισμένη στη διεθνή νομοθεσία» και προσθέτει ότι «αν έχει γίνει κάποιο λάθος στους χειρισμούς όλης αυτής της υπόθεσης των οκτώ, είναι ότι φτάσαμε σε τελικές αποφάσεις πολύ γρήγορα, ειδικά για τα δεδομένα της ελληνικής Δικαιοσύνης».
Όσον αφορά το προσφυγικό, δήλωσε ότι «θέλουμε να έχουμε σχετικά καλές σχέσεις με τον Ερντογάν και για το θέμα των προσφύγων, καθώς είδαμε τι συμβαίνει όταν αφήνει τους πρόσφυγες ανεξέλεγκτους».
«Το προσφυγικό διχάζει την Ευρώπη» και κατά την εκτίμησή του, γίνονται υπόγειες εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς το μπλοκ των κρατών του Βίζεγκραντ, (Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία και τώρα και η Αυστρία), «ετοιμάζεται να κάνει απίστευτα πράγματα, όχι μόνο στο προσφυγικό. Τα κράτη αυτά δεν δέχονται ούτε έναν πρόσφυγα αλλά, ορισμένα από αυτά θα αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, στη γραμμή του Τραμπ και εντελώς κόντρα με την απόφαση και τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Από την άλλη πλευρά «ο εσωτερικός διχασμός στην Ευρώπη θα οδηγήσει σε εξελίξεις μέσα στο 2018, με τη Γαλλία και τη Γερμανία να δημιουργούν μια Ευρώπη πολλών ταχυτήτων, αφήνοντας τις χώρες αυτές στην τελευταία θέση» και προειδοποιεί ότι «πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και ενωμένοι χωρίς μικροκομματικές αντιπαραθέσεις».
Αναφορικά με την ονομασία των Σκοπίων, ο ευρωβουλευτής είπε ότι «αυτό το ζήτημα πρέπει να τελειώσει» και ότι υπάρχει βούληση εκ μέρους του πρωθυπουργού, ο οποίος διαφοροποιείται από τους προκατόχους του. «Αν γίνει αυτό, μετά από χρόνια, θα μας τοποθετήσει ξανά ως χώρα – πόλο σταθερότητας στα Βαλκάνια, δεδομένης της κατάστασης της Τουρκίας και των πολιτικών και οικονομικών προβλημάτων της Βαλκανικής».
Σχετικά με τη θέση του Πάνου Καμένου, είπε ότι «κινείται ακόμη σε μια παλιά εθνικιστική γραμμή που είχε ακολουθήσει το σύνολο σχεδόν του πολιτικού κόσμου την πρώτη εποχή. Αλλά, ανεξάρτητα από τη στάση των ΑΝΕΛ, που γι’ αυτούς είναι και θέμα πολιτικής επιβίωσης, οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να συνεννοηθούν και να προωθήσουν μια κοινή λύση. Αυτό πρέπει να κάνει και η ΝΔ, γιατί είναι η παράταξη που κληροδότησε το πρόβλημα στη χώρα. Το κληροδότησε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, αν και ήθελε να το λύσει, αλλά πάνω στο ζήτημα αυτό έγινε νέο κόμμα, οικοδομήθηκαν πολιτικές καριέρες».
Επίσης, μίλησε για χαμένες ευκαιρίες, το 1991, καθώς «δεν αξιοποιήσαμε την πτώση του Τείχους και την αναταραχή στα Βαλκάνια για να αναδειχθούμε σε δύναμη περιφερικής σταθερότητας. Κάποια στιγμή το πολιτικό σύστημα πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του από την ιστορία αυτή και να το λύσει».
Τέλος, επέκρινε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι κάθε τόσο «έχει τη φαντασίωση ότι θα πέσει η κυβέρνηση και θα γίνουν εκλογές», για να καταλήξει ότι «η μάχη θα κερδηθεί -και οι εκλογές θα κερδηθούν το 2019, όταν θα γίνουν- από το ποιος θα κερδίσει τη μεσαία τάξη. Πρέπει να υπάρξουν σαφέστατα μέτρα ελάφρυνσης γιατί υπάρχει μια μερίδα κόσμου που υποφέρει».