Απορρίφθηκε από το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας η πρώτη αγωγή που είχε καταθέσει ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Ευγένιος Χαϊτίδης για αναδρομική διαφορά των αποδοχών του.

Με απόφασή του το Εφετείο  έκρινε ότι πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές δεν μπορούν να θέτουν ουσιαστικά θέμα αναπροσαρμογής της βουλευτικής τους αποζημίωσης και να διεκδικούν διαφορές αποδοχών με την επίκληση του Ζ’ Ψηφίσματος του 1975 που εξισώνει τους μισθούς των δικαστικών με τις αποδοχές των βουλευτών.

Και αυτό γιατί, σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, τα αναδρομικά που δόθηκαν στους δικαστές από το Μισθοδικείο αφορούν αποκλειστικά και μόνο το δικαστικό κλάδο, πρόκειται για ανεξάρτητη και έκτακτη παροχή η οποία δεν συνδέεται με το μισθολόγιο τους, και συνεπώς δεν τίθεται θέμα αναπροσαρμογής της βουλευτικής αποζημίωσης.

Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ διεκδικεί από το ελληνικό Δημόσιο 401.152,82 ευρώ, λόγω της διαφοράς της βουλευτικής του αποζημίωσης από τις μηνιαίες αποδοχές του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) που ανέρχεται στα 10.271,46 ευρώ. Το Διοικητικό Πρωτοδικείο του είχε επιδικάσει ποσό των 202.496,18 ευρώ, αλλά εκείνος συνέχισε την προσπάθειά του στο Εφετείο διεκδικώντας την διαφορά από το αρχικό ποσό των 401.152,82 ευρώ.