Σήμερα συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, στις 5 μ.μ. στο μέγαρο Μαξίμου, και αύριο στις 8.30 π.μ. με τον πρόεδρο της ΝΔ. Μετά τη συνάντηση με τον Α. Σαμαρά, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός θα ακολουθήσει ιδιωτικό πρόγραμμα.
Από ελληνικής πλευράς, πάντως, δεν υπήρξε καμία επίσημη ανακοίνωση ούτε για το πρόγραμμα ούτε για την ατζέντα των συζητήσεων μεταξύ Παπανδρέου-Νετανιάχου.

Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει πως «σύμφωνα με πληροφορίες από το μέγαρο Μαξίμου, πρόκειται για ανταποδοτική επίσκεψη, έπειτα από εκείνη που ο Γ. Παπανδρέου είχε πραγματοποιήσει προ μηνών στο Ισραήλ. Στην ατζέντα των συζητήσεων περιλαμβάνονται θέματα κυρίως επιχειρηματικής και οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, χωρίς να αποκλείεται συζήτηση και περί θεμάτων στρατιωτικής συνεργασίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με ισραηλινές εφημερίδες, οι λόγοι της επίσκεψης Νετανιάχου στην Αθήνα είναι αφ’ ενός η διασφάλιση άδειας για την εξάσκηση ισραηλινών αεροπλάνων στον ελληνικό εναέριο χώρο και αφ’ ετέρου ο “αντιπερισπασμός”, λόγω των ιδιαιτέρως κακών σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ αυτή την περίοδο.

Ως προς το πρώτο, πηγές από το Μαξίμου έλεγαν στην «Ε» ότι το αίτημα δεν τους έχει γίνει γνωστό παρασκηνιακά και εφ’ όσον τεθεί θα δουν πώς θα το αντιμετωπίσουν. Πρόσθεταν, πάντως, ότι τα θέματα αυτά προσεγγίζονται από την ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο της τήρησης των δεουσών ισορροπιών, καθώς και το Παλαιστινιακό βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της κυβέρνησης».