Απορρίφτηκε πριν λίγο στην Ολομέλεια της Βουλής η αίτηση αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις συνταξιοδοτικού περιεχομένου και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής του Μνημονίου Συνεννόησης του ν.4046/2012».

Το νομοσχέδιο με το οποίο μειώνονται οι συντάξεις, κύριες και επικουρικές, είχε κριθεί προ ημερών συνταγματικό από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ωστόσο οι δικαστές εξέφρασαν επιφυλάξεις ως προς την αναδρομικότητα εφαρμογής του νομοσχεδίου από την 1η Ιανουαρίου 2012. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η απόφαση ελήφθη με 28 υπέρ και ένα κατά.

Η μειοψηφούσα σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Δέσποινα Καββαδία-Κωνσταντάρα, δήλωσε, ότι επειδή είναι η τέταρτη μείωση των συντάξεων που έρχεται, χωρίς να συνεκτιμώνται οι συνεχείς φορολογικές επιβαρύνσεις, πλήττεται το συνταγματικά κατοχυρωμένο κοινωνικό κράτος.

Το θέμα επανέφεραν σήμερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσαν αίτημα αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου στην Βουλή. Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικώ, Ευάγγελος Βενιζέλος σχολιάζοντας πριν λίγο στην Βουλή την άποψη της σύμβουλου του Ελεγκτικού Συνεδρίου δήλωσε πως εξέφρασε «πολιτική θέση».