Συνεχίστηκε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας, η εξέταση του μάρτυρα Θεόδωρου Παπαδημητρίου, πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ. Κατά την έναρξη της διαδικασίας ο κ. Παπαδημητρίου δήλωσε ότι σήμερα το πρωί πήγε στο νοσοκομείο με ισχαιμικό άλγος και τους συνέστησαν εισαγωγή. Για τον λόγο αυτό ζήτησε η εξέτασή του να μην είναι πολύωρη.
Ο εισηγητής της Ένωσης Κεντρώων, Αριστείδης Φωκάς, ρώτησε τον κ. Παπαδημητρίου αναφορικά με τις κρατικές επιχορηγήσεις διαχρονικά «γιατί διογκώθηκε έτσι το ΚΕΕΛΠΝΟ», ο κ. Παπαδημητρίου απάντησε ότι αυτό έγινε γιατί «επεκτάθηκαν οι υπηρεσίες που παρείχε». Και συνέχισε λέγοντας: «Το ΚΕΕΛΠΝΟ είχε μόνη αρμοδιότητα το AIDS, αλλά στη συνέχεια ανέλαβε την επιτήρηση όλων των άλλων νοσημάτων, μεταδοτικών και μη, και τις παρεμβάσεις στα θέματα των μεταναστών. Και στην εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων ανέλαβε και την επιτήρηση των Αγώνων και των επιδημιών».
Αναφορικά με το δάνειο που έλαβε το Κέντρο, ο κ. Παπαδημητρίου ισχυρίστηκε ότι «χρησιμοποιήθηκε τα επόμενα χρόνια για να συνδράμει την επιχορήγηση του ΚΕΕΕΛΠΝΟ».
Για το θέμα της επιχορήγησης της Μητρόπολης της Καισαριανής ο τ. διευθυντής του ΚΕΕΕΛΠΝΟ υποστήριξε ότι «αυτά τα ποσά υπάρχουν μέσα στη δικογραφία και δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι το οποίο διερευνά η Δικαιοσύνη». Όπως είπε: «Εάν έγινε κακή διαχείριση ή τα χρήματα που δόθηκαν κατασπαταλήθηκαν, αυτό θα το αποδείξει η διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη».
Σε ερώτηση του προέδρου της Εξεταστικής, Αντώνη Μπαλωμενάκη, «για ποιο λόγο τα δώσατε τα ποσά αυτά;» απάντησε ότι «δόθηκαν σε πολλές Μητροπόλεις, στο πλαίσιο ενημερωτικών δραστηριοτήτων», προσθέτοντας πως «το ΚΕΕΛΠΝΟ λειτουργούσε και σαν μη κυβερνητική οργάνωση. Άλλωστε από την εποχή του μακαριστού Χριστόδουλου υπήρξε εκπρόσωπο στο Δ.Σ.».
Ερωτηθείς για τις προσλήψεις υποστήριξε ότι «έγιναν όλες με προκηρύξεις και το ΚΕΕΛΠΝΟ, δεν εξυπηρετούσε υπουργούς».
Με τη σειρά του, ο εισηγητής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, ρώτησε τον μάρτυρα εάν «ως διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ έκανε εισηγήσεις στο Δ.Σ.» για εισπράξει αρνητική απάντηση, ενώ δήλωσε ότι «δεν συμμετείχε σε όλα τα Δ.Σ.», καθώς παρίστατο «μόνο εάν τον καλούσαν». Ως εκ τούτου, υποστήριξε ο κ. Παπαδημητρίου, ως διευθυντής προσωπικού δεν προσλάμβανε ο ίδιος. Το μόνο που έκανε είναι να ελέγχει εάν ακολουθούνταν οι διαδικασίες.
Στο ερώτημα «ποιος καθόριζε το ποσό και το Μέσο Ενημέρωσης που δίνονταν ποσά διαφημιστικής δαπάνης», τόνισε ότι ο ίδιος δεν θυμάται, αλλά σημείωσε ότι τα ποσά δινόντουσαν με αποφάσεις του Δ.Σ. και υπήρχε «αλγόριθμος που τα καθόριζε».
Τέλος, στην ερώτηση του κ. Μαυρωτά για το ποσοστό των προσλήψεων, απάντησε ότι «οι προσλήψεις ήταν νόμιμες με προκηρύξεις και επιτροπές, και άλλες με μπλοκάκι (ένα πολύ μικρό ποσοστό) όπως γίνεται και σήμερα». Ωστόσο, προσέθεσε ότι δεν γνωρίζει εάν υπήρχαν επιρροές.
Η συνεδρίαση έληξε κατόπιν αιτήματος του μάρτυρα, ο οποίος επικαλέστηκε λόγους υγείας και αποφασίστηκε να κληθεί ξανά στην Επιτροπή την επόμενη εβδομάδα, ώστε να ολοκληρώσει την κατάθεσή του.
Πριν τη λήξη της Εξεταστικής ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Γεωργαντάς, ως νομικός, έθεσε θέμα «προσβολής ατομικών δικαιωμάτων των φυσικών προσώπων που παραβιάζονται από την προβολή των εργασιών της επιτροπής» προκαλώντας την αντίδραση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ανέττας Καββαδία, που κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι επιθυμεί -δια στόματος Γεωργαντά- να μην προβάλλεται από το κανάλι της Βουλής το περιεχόμενο της Επιτροπής.