Ημέρα πένθους και οργής χαρακτηρίζει η Εύη Χριστοφιλοπούλου από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη τη σημερινή, σε δήλωσή της για την τραγωδία με τους νεκρούς και τις καταστροφές από τη θεομηνία στη δυτική Αττική.

Σύμφωνα με την κ. Χριστοφιλοπούλου, η οργή των ανθρώπων είναι δικαιολογημένη, καθώς, όπως λέει, είναι αδιανόητο να χάνονται τόσοι άνθρωποι εξαιτίας μιας βροχής. «Όσο έντονη κι αν είναι, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία» σημειώνει και προσθέτει ότι η υπεράνθρωπη προσπάθεια των δυνάμεων πολιτικής προστασίας δεν αρκεί, όταν ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός και τα προληπτικά μέτρα απουσιάζουν παντελώς.

«Σήμερα είναι μέρα πένθους. Δικαιολογημένη η οργή των ανθρώπων. Είναι αδιανόητο να χάνονται τόσοι άνθρωποι εξαιτίας μιας βροχής. Όσο έντονη κι αν είναι, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η βουλευτής Αττικής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Και συμπληρώνει: «Η υπεράνθρωπη προσπάθεια των δυνάμεων πολιτικής προστασίας δεν αρκεί, όταν ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός και τα προληπτικά μέτρα απουσιάζουν παντελώς. Η τυχόν φραστική ανάληψη ευθύνης δεν απαλύνει τον πόνο των συγγενών όσων έφυγαν, ούτε των ανθρώπων που καταστρέφονται. Η έκκληση είναι ομόθυμη: έστω την ύστατη στιγμή, να υπάρξει σοβαρή και αποτελεσματική αντιμετώπιση, και, πάνω απ’ όλα, να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα».

Τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων από την τραγωδία στη Δυτική Αττική εξέφρασε ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήριά στις οικογένειες των θυμάτων και τη συμπαράστασή μου στους πληγέντες, από την τραγωδία στη Μάνδρα, τη Νέα Πέραμο και τη Μαγούλα» είπε και συνέχισε:

«Είμαι βέβαιος πως οι κρατικές υπηρεσίες υποστήριξης και πολιτικής προστασίας καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να σταθούν δίπλα στους πολίτες που δοκιμάζονται.

Η κυβέρνηση οφείλει, πέρα από την αυτονόητη βοήθεια προς τους πληγέντες, να δει άμεσα τα ζητήματα υποδομών στην περιοχή για να αποφευχθεί επανάληψη τέτοιων συνεπειών από μετεωρολογικά φαινόμενα αυτής της έντασης, ειδικά δεδομένης της κλιματικής αλλαγής που μας αφορά άμεσα, ακόμα και στην σχετικά προστατευμένη περιοχή της Μεσογείου».