Θετικά σχολίασε τη χθεσινή τηλεμαχία των υποψηφίων για την ηγεσία του νέου ενιαίου φορέα της προοδευτικής παράταξης ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 9,84.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων έκανε επίσης την επισήμανση πως: «Όσα βγαίνουν στο προσκήνιο για τα paradise papers δείχνουν ότι υπάρχει μία τάξη που δεν πληρώνει φόρους. Αυτή την ανήθικη και κοινωνικά άδικη συμπεριφορά η προοδευτική παράταξη όχι μόνο πρέπει να την στηλιτεύει, αλλά να βρει και τρόπους αντιμετώπισής της».
Ο κ. Θεοχαρόπουλος μίλησε για δημοκρατική κατάκτηση της ευρύτερης Κεντροαριστεράς που δεν έχει γίνει σε κανέναν άλλο πολιτικό φορέα στη χώρα. «Ήταν ένα καλό debate με την πολιτική στο προσκήνιο» είπε και σημείωσε τα εξής:
- Προτεραιότητα για την προοδευτική παράταξη είναι η μείωση των υπερβολικών στόχων πρωτογενών πλεονασμάτων που συμφώνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γιατί οδηγούν σε φοροκεντρική λιτότητα
- Η φορολόγηση πρέπει να είναι προοδευτική με κλίμακες και όχι ενιαία (flat rate).
- Για την υπέρβαση της κρίσης απαιτείται σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης.
- Η προοδευτική παράταξη πρέπει να είναι αμείλικτη σε θέματα διαφθοράς. Είναι αναγκαίος ο διαχωρισμός σχέσεων κράτους-εκκλησίας.
Για τον χαρακτήρα του νέου φορέα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επανέλαβε τη θέση του «να συγκροτηθεί ενιαίο κόμμα με τάσεις και υπέρβαση των κομμάτων και όχι πολυκομματικός φορέας. Πρόσθεσε ότι θα στοχεύει στην ανατροπή των συσχετισμών απέναντι τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη ΝΔ.
Επίσης, ο κ. Θεοχαρόπουλος, μιλώντας για τη Χρυσή Αυγή, συμμερίστηκε την αναφορά ότι κατηγορείται ως εγκληματική οργάνωση και δεν είναι ένα κλασικό ακροδεξιό κόμμα, όπως τα υπόλοιπα της Ευρώπης. «Να ολοκληρωθεί άμεσα η δίκη, ώστε εάν κριθεί ότι είναι εγκληματική οργάνωση, να τεθεί εκτός νόμου» ανέφερε.
Τέλος, καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και αναφέρθηκε στις τεταμένες σχέσεις της ΕΕ με τη Τουρκία υποστηρίζοντας: «Δεν θα πρέπει να κλείσει ο δρόμος της Τουρκίας προς την Ευρώπη. Θα πρέπει να υπάρξουν αυστηρές προειδοποιήσεις προς την Τουρκία για δημοκρατικές κατακτήσεις που θεωρούνται δεδομένες στην ΕΕ, αλλά ο δρόμος θα πρέπει να παραμείνει ανοιχτός για να διευκολυνθούν οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις στην Τουρκία. Δεν θα πρέπει να διευκολυνθούν οι εθνικιστές σε κάθε πλευρά. Κάθε αντίθετη εξέλιξη που θα σπρώξει την Τουρκία στον απομονωτισμό και εκτός κάθε ευρωπαϊκής προοπτικής είναι αντίθετη στα συμφέροντα τόσο της ΕΕ, όσο και ειδικά της χώρας μας».