Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ., Κώστας Μαρκόπουλος, μιλώντας στη Βουλή και απευθυνόμενος προς τον κ. Παπακωνσταντίνου είπε:

«Διαπιστώνουμε ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος από αμυντικό και ανασχετικό, τείνει να γίνει παραγωγικό. Δεν είναι όμως αποτελεσματικό διότι και στη διαχείριση αποβλήτων στην Αττική δεν έχουμε αποτέλεσμα, πληρώνοντας την εμμονή του κ. Ραγκούση και της κ. Μπιρμπίλη, αλλά και το πράσινο ταμείο εξακολουθεί να απειλείται με απορρόφηση από τον δημόσιο προϋπολογισμό.

Είναι γνωστό ότι έχετε ψηφίσει νόμο που προβλέπει απορρόφηση του 95% των χρημάτων του συγκεκριμένου ταμείου από τον δημόσιο προϋπολογισμό. Άρα τι έργα θα προκηρύξετε αν το 1 δισ. κάνει φτερά; Ούτε όμως έχετε επιτύχει την είσπραξη προστίμου για τα αυθαίρετα. Από 300 εκατ. προβλεπόμενα για το 2011, μόνο 100 εκατ. εισέπραξε το κράτος. Είναι ζήτημα αν το 10% των αυθαιρέτων μπήκαν στη ρύθμιση. Θα πέσετε έξω και το 2012 και αυτό θα φέρει νέα μέτρα.

Σας ζητώ να κάνετε αλλαγές στον νόμο περί αυθαιρέτων.

Σας ζητώ να δείτε θετικά την αύξηση των δόσεων από 36 σε 60, την αύξηση της έκπτωσης άνω του 20% στην εφάπαξ εξόφληση και τη μείωση στη τιμή ανά τ.μ. Με αυτό τον τρόπο και το κράτος θα εισπράξει γρηγορότερα και πολλοί ιδιοκτήτες θα ταχτοποιήσουν τα αυθαίρετά τους.