Η πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία από το 1990 μέχρι σήμερα (όπως είχε κάνει και πριν μερικούς μήνες) αναμένεται να είναι η απάντηση της Ιπποκράτους στην πίεση που δέχεται ο Γ. Παπανδρέου μετά τη μεταβίβαση του φακέλου της υπόθεσης ΕΛΣΤΑΤ στη Βουλή.

Τότε, η πρόταση αυτή δεν είχε γίνει δεκτή από τη ΝΔ η οποία είχε αντιπροτείνει να ξεκινήσει από το 1981, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ιπποκράτους έχει ετοιμάσει ήδη το κείμενο της νέας πρότασης και σύντομα αναμένεται να την καταθέσει στη Βουλή.

Με την κίνηση αυτή, το ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσει να δώσει στοιχεία πολιτικής δίωξης εναντίον του Γ. Παπανδρέου και το ερώτημα είναι πόσα στελέχη θα στηρίξουν αυτήν την τακτική.

Δημοσίως το έκαναν ήδη ο Δ. Ρέππας και ο Α. Λοβέρδος με τον πρώτο να δηλώνει ότι η αναζήτηση ευθυνών από τον Γ. Παπανδρέου για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ «είναι ντροπή» και το δεύτερο να εκτιμά ότι «αν διωχθεί πολιτικά ο Γ. Παπανδρέου θα γίνει μακελειό».

Είναι περισσότερο από προφανές ότι στελέχη που έχουν ταχθεί υπέρ της αποχώρησης Παπανδρέου από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, τώρα υπερασπίζονται τον αρχηγό. Το δίλημμα είναι πρόδηλο. Από τη μία θέλουν εκτός τον Γ. Παπανδρέου, από την άλλη όμως εκτιμούν όμως ότι αν ο Γ. Παπανδρέου σπιλωθεί πολιτικά, τότε θα την «πληρώσει» όλο το ΠΑΣΟΚ…