«Το να απολύσεις με τυφλό τρόπο προσωπικό οδηγεί σε δυσμενείς συνέπειες» και αυτό που χρειάζεται είναι αξιολόγηση, η οποία θα περιλαμβάνει γραπτά τεστ και προφορικές συνεντεύξεις και η οποία θα εποπτεύεται από το ΑΣΕΠ.
Αυτό δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας, μιλώντας στην ΝΕΤ.
Επιπλέον, ο υπουργός επανέλαβε τη δέσμευση προς την τρόικα για μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 έως το τέλος του 2015 και δήλωσε ότι η μονιμότητα στο δημόσιο μπορεί να αρθεί με συνταγματική αναθεώρηση.
Αναφερόμενος στο θέμα της εργασιακής εφεδρείας, ο κ. Ρέππας επεσήμανε ότι έπεσε ένα ταμπού για την εργασιακή υπερπροστασία στο δημόσιο. «Δεν μπορεί να επαναληφθεί αυτή η πολιτική για ένα νέο κύκλο. Ο κύκλος αυτός έκλεισε», πρόσθεσε ο υπουργός.
Παράλληλα, προέβλεψε το αίσιο τέλος των συζητήσεων για την ολοκλήρωση του PSI και συμπλήρωσε ότι τα μηνύματα από τις τελευταίες διαπραγματεύσεις είναι θετικά. Το ζήτημα που εκκρεμεί είναι το επιτόκιο, όπως ανέφερε.
«Η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει εξαντληθεί», τόνισε παράλληλα και πρόσθεσε ότι αν συνεχιστεί η ίδια πολιτική μονομερώς, με περιοριστικά μέτρα, νέους φόρους και μειώσεις μισθών-συντάξεων θα οδηγηθούμε όλο και σε βαθύτερη ύφεση και συμπλήρωσε ότι χρειάζεται πολιτική με αναπτυξιακό σκέλος.
Παράλληλα, είπε ότι οι δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλου, δεν αφορούσαν τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και υποστήριξε ότι έγιναν ερμηνείες των λεγόμενών του στο πλαίσιο «σκοπιμότητας και μικροκομματικής διαχείρισης των πληροφοριών».
«Αυτό που ζει η Ελλάδα είναι η κατάληξη μιας περιόδου πολλών χρόνων», τόνισε.
Τέλος, σχετικά με το ζήτημα της ΕΛΣΤΑΤ και το αίτημα διαβίβασης στη Βουλή της σχετικής δικογραφίας για διερεύνηση τυχόν ευθυνών του τέως πρωθυπουργού και άλλων στελεχών της προηγούμενης κυβέρνησης, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισε ότι είναι ντροπή κάποιοι να θέλουν να απομακρύνουν από την πολιτική ζωή το Γιώργο Παπανδρέου και ότι η συζήτηση αυτή φτάνει στα όρια της προδοσίας. Συμπλήρωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει την έρευνα, επισημαίνοντας πως «δεν φοβηθήκαμε τις έρευνες που πλήττουν στελέχη και του δικού μας χώρου».