Κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα για το αν θα μειωθούν οι κατώτατοι μισθοί και αν θα ενσωματωθούν ο 13ος και 14ος μισθός, στον ιδιωτικό τομέα, ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, απάντησε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής:

«Πρέπει να δοθεί χρόνος στους κοινωνικούς εταίρους να διαβουλευτούν. Όσο είναι σε εξέλιξη ο κοινωνικός διάλογος δεν μπορεί και δεν πρέπει η κυβέρνηση να πάρει θέση επί επιμέρους θεμάτων της διαπραγμάτευσης. Δεν υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις. Οι τελικές θέσεις θα διαμορφωθούν με βάση τα αποτελέσματα του κοινωνικού διαλόγου και με γνώμονα την προστασία του συμφέροντος των κοινωνικά αδύναμων».

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι δεν μπορεί να μην εξεταστεί ο ρόλος και η συμβολή του μισθολογικού κόστους στην ανταγωνιστικότητα όταν υπάρχουν στρεβλώσεις και πρόσθεσε «ανεξαρτήτως του τι προτείνουν οι δανειστές μας, οφείλουμε να εξετάσουμε από κοινού με κοινωνικούς φορείς μέτρα και πολιτικές που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί σκληρά με τους δανειστές για να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη διαπραγμάτευση σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «όλοι επιθυμούμε να αυξάνονται τα εισοδήματα είμαστε όμως αναγκασμένοι να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες των λαθών που έγιναν».

Σχολιάζοντας την αποστροφή του κ. Τσίπρα σχετικά με την αύξηση της ανεργίας, ο κ. Παπαδήμος ανέφερε: «οι άνεργοι
δεν έχουν ούτε κατώτατο μισθό, ούτε 13ο και 14ο. Πρέπει να νοιαστούμε και γι’ αυτούς. Θα δούμε πού υπάρχουν περιθώρια για προσαρμογές. Είναι σαφές, όμως, ότι για τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους τα περιθώρια είναι πολύ περιορισμένα».

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οδηγεί τη χώρα στο γκρεμό και την καταστροφή και ζήτησε εκλογές.