Σε υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Μιχελάκη

Όπως είπε, «ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιχελάκης, κάνει το σκόπιμο λάθος να θεωρεί τις δημόσιες τοποθετήσεις μου για τις ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ από τον Οκτώβριο του 2009, ως επιβεβαίωση δήθεν των όσων έλεγε το κόμμα του. Ματαιοπονεί.

Η κριτική που κάνω στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, στις οποίες και μετείχα, ξεκινά από άλλη αφετηρία, που μάλλον θέλει να αγνοεί ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ. Το επαναλαμβάνω: οφείλαμε στο ΠΑΣΟΚ να έχουμε αντιληφθεί γρηγορότερα το μέγεθος της καταστροφής που είχε προκαλέσει στην οικονομία και στον τόπο η ανεκδιήγητη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και να δράσουμε αμέσως, χωρίς καμιά καθυστέρηση.

Και, επίσης, ας μη λησμονεί ότι η κατά καιρούς κριτική που έχω ασκήσει στο κόμμα του για την απόλυτη ανευθυνότητα με την οποία συμπεριφέρθηκε ως αντιπολίτευση και μέχρι τον ορισμό του κ. Παπαδήμου ως Πρωθυπουργού, ισχύει απολύτως.

Η καταστροφική διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το διάστημα 2004-2009 βρήκε την ομαλή συνέχειά της στην καταστροφική αντιπολίτευση της περιόδου 2009-2011. Ας μην επιχειρεί λοιπόν να ψαρεύει σε θολά νερά…».