Τις δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη σχολίασε ο Νίκος Παππάς. Ο κ. Λεβέντης νωρίτερα είχε δηλώσει ότι στη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό του είπε “γιατί το παίζεις κορώνα – γράμματα, γιατί δεν θέλεις για δύο χρόνια;” Μου είπε ο Μητσοτάκης δεν θέλει. Γύρισε και μου είπε η άλλη πλευρά είναι το εμπόδιο. Μου είπε ότι το εμπόδιο είναι ο Μητσοτάκης, εγώ θεωρώ ότι θα το έκανε ο Τσίπρας το βήμα».
«Εάν υπήρχε διάθεση να συγκυβερνήσουμε με τη ΝΔ θα το μαθαίνατε από εμάς» τόνισε ο Νίκος Παππάς σε συνέντευξη του στον Realfm 97,8.
Σε σχετικό ερώτημα για το κατά πόσο ισχύουν οι δηλώσεις του κ. Λεβέντη ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης απάντησε ότι «εάν υπήρχε διάθεση δική μας να συγκυβερνήσουμε με τη ΝΔ, θα το μαθαίνατε από εμάς. Δεν θα ήθελα να επεκταθώ περισσότερο. Η χώρα έχει αυτήν τη στιγμή μία συμπαγή πλειοψηφία η οποία έχει δείξει ότι και τις αντοχές έχει και το πρόγραμμα και τη διάθεση να πάει τη χώρα παρακάτω. Τα στοιχεία στην οικονομία είναι ενθαρρυντικά, η απόφαση του τελευταίου Eurogroup ανοίγει ένα παράθυρο για το παρακάτω και νομίζω ότι μπορούμε να μείνουμε σε αυτό. Βέβαια, θεωρώ ότι τα κόμματα τα οποία αυτοτοποθετούνται στο Κέντρο και την Κεντροαριστερά, θα πρέπει μέσα στις νέες συνθήκες που προδιαγράφει η ολοκλήρωση της συμφωνίας να επανατοποθετηθούν σε σχέση με το ποια πεδία της κυβερνητικής πολιτικής συμφωνούν».
Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Κάθε κυβέρνηση νομίζω έχει μόνιμο και θεμιτό στόχο τη διεύρυνση του τόξου υποστήριξης και εφαρμογής της κυβερνητικής πολιτικής. Αυτός είναι ένας θεμιτός και αυτονόητος στόχος. Αυτός ο στόχος μπορεί και πρέπει να είναι διαρκής. Σε κάθε περίπτωση όμως επαναλαμβάνω ότι εδώ εγείρονται θεμελιώδη ερωτήματα για τα κόμματα τα οποία θέλουν να αυτοπροσδιορίζονται στο Κέντρο και την Κεντροαριστερά… Εμείς οφείλουμε να υπηρετούμε τον στόχο της διεύρυνσης στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής με συνέπεια».
Σχετικά με τις αιχμές που άφησε ο κ. Ρέγκλινγκ λέγοντας ότι υπάρχουν υπουργοί που αμφισβητούν τα συμφωνηθέντα και στέλνουν λάθος μήνυμα στις αγορές ο κ. Παππάς ανέφερε ότι «δεν θα συμφωνήσω με αυτήν την άποψη διότι υπάρχουν και υπουργοί οι οποίοι διαρκώς δέχονται βέλη από κάπου και παρόλα αυτά έχουν δείξει αξιοσημείωτη αποτελεσματικότητα. Ο κ. Ρεγκλινγκ είπε και κάτι άλλο το οποίο έχει και ιστορικό διαστάσεων ενδιαφέρον, είπε ότι εάν ξαναχρειαστεί να παρέμβουμε επειδή κάποια χώρα της Ευρώπης μπήκε σε κρίση, θα το κάνουμε χωρίς το ΔΝΤ».