Ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος θα μεταβεί στις Βρυξέλλες με ψηφισμένο τον προϋπολογισμό και ετοιμάζει με προσεκτικά βήματα τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην αλλαγή των ευρωπαϊκών συνθηκών.

Την ελληνική στάση στο θέμα της αλλαγής των ευρωπαϊκών συνθηκών, που αναμένεται να κυριαρχήσει στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών της 8ης και 9ης Δεκεμβρίου, ετοιμάζει με προσεχτικά βήματα η ελληνική πλευρά υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας εν όψει της Συνόδου Κορυφής, ο Λ. Παπαδήμος είχε συνάντηση χθες το μεσημέρι στη Βουλή με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου. Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε συζήτηση και για τις εξελίξεις γύρω από το Σκοπιανό. Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια είχε συνεργασία στο Μέγαρο Μαξίμου με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλο, όπου μεταξύ άλλων συζήτησαν και για την πορεία των διαπραγματεύσεων του PSI.

Οι προετοιμασίες στο κυβερνητικό επιτελείο είναι πυρετώδεις τις τελευταίες ημέρες, καθώς όλα τα δεδομένα, που έχει υπόψη της η ελληνική πλευρά, συγκλίνουν στο ότι η «σιδηρά γραμμή» του Βερολίνου, την οποία στηρίζει το Παρίσι, για αλλαγή των ευρωπαϊκών συνθηκών θα συνοδεύεται από θέσπιση αυστηρότερων δημοσιονομικών κανόνων για τα απείθαρχα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης.

Όπως αναφέρει σήμερα το «Έθνος», η ελληνική κυβέρνηση θα προσέλθει στις Βρυξέλλες έχοντας ψηφίσει τον κρατικό προϋπολογισμό του 2012. Η συζήτηση ξεκίνησε χθες το απόγευμα με τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων και αναμένεται να ψηφιστεί τα μεσάνυχτα της Τρίτης. Ο αρχικός προγραμματισμός, που προέβλεπε την ψήφιση του προϋπολογισμού το βράδυ της Τετάρτης, άλλαξε, προκειμένου η κυβέρνηση να έχει περισσότερο χρόνο στη διάθεσή της για να προετοιμαστεί εν όψει της Συνόδου Κορυφής.