Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου έκανε λόγο για εθνικό χρέος σχολιάζοντας τη νέα κυβέρνηση και τη συμμετοχή των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», o υπουργός Δικαιοσύνης πάντως, παραδέχθηκε πως ήταν δύσκολη η μέρα της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης, αλλά διευκρίνισε πως δεν έχει τίποτα προσωπικό, με τα πρόσωπα, που απαρτίζουν τη νέα κυβέρνηση.

«Υπάρχει η ανάγκη της συνέχειας. Θα έλθει η τρόικα, έπρεπε να γίνει μια κυβέρνηση συνεργασίας και ισορροπιών» δήλώσε ο κ. Παπαϊωάννου.

Σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις, που προηγήθηκαν της επιλογής των προσώπων που αποτελού μέλη της κυβέρνησης, τόνισε ότι οι επιφυλάξεις του Λουκά Παπαδήμου «δεν είχαν να κάνουν με πρόσωπα. Οι επιφυλάξεις του είχαν να κάνουν με προϋποθέσεις, για να μπορέσει να είναι χρήσιμος, όπως και όλοι μας, στην πατρίδα του. Τα άλλα ας τα αφήσουμε για μια άλλη συζήτηση» είπε.

Για τον Γιώργο Παπανδρέου είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης ότι «έδειξε ότι πάνω απ’ όλα βάζει το συμφέρον της πατρίδας, και αυτό του το αναγνωρίζω». Για το αν θα παραμείνει ή όχι ο Γιώργος Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι περιμένει να δει τι θα πει και ο ίδιος ο απερχόμενος πρωθυπουργός. «Θα ασχοληθούμε και με την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ, θα το κοιτάξουμε, το σπίτι μας είναι το ΠΑΣΟΚ. Κάποιοι βιάζονται. Ενοχλούμαι με ορισμένους συναδέλφους μου» είπε χαρακτηριστικά.