Ολοκληρώθηκε προ ολίγου η συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, παρά τις επιμέρους διαφωνίες βουλευτών που ήθελαν να συνεχιστεί προκειμένου να τοποθετηθούν και οι βουλευτές που συνεδρίαζαν στην Αίθουσα της Γερουσίας μεταβαίνουν στην αίθουσα της Ολομέλειας προκειμένου να ακούσουν την τοποθέτηση του πρωθυπουργού, μετά από σχετική πρόταση του πρώην προέδρου της Βουλής, Απόστολου Κακλαμάνη.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση του κ. Δημήτρη Λιντζέρη ανέφερε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση αν δεν ακούσει από τα χείλη του πρωθυπουργού πρωτοβουλίες για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ευθύνης.

Νωρίτερα και μόλις τελείωσε η ομιλία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου έλαβε το λόγο ζήτησε τον λόγο η Άννα Διαμαντοπούλου. Η υπουργός Παιδείας ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να καταστήσει σαφές στην ΚΟ το πλαίσιο που κατέληξε το υπουργικό Συμβούλιο. «Όχι εκλογές, Όχι δημοψήφισμα και άμεσες συζητήσεις για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ευθύνης μέχρι να ψηφιστεί από την παρούσα Βουλή η νέα δανειακή σύμβαση».

Ο πρωθυπουργός απάντησε ότι είναι αυτό το πλαίσιο και τόνισε:«Κυβέρνηση εθνικής ευθύνης είναι η δικής μας».