Έτος μεγάλων ανατροπών και αλλαγών, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε διεθνές επίπεδο, θα είναι το 2017, εκτιμά ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης και κομματικά στελέχη που είχαν σήμερα την πρώτη, για το 2017, συνάντηση με δημοσιογράφους, για μια ανεπίσημη συζήτηση με επίκεντρο τις πολιτικές εξελίξεις.

Παρόντες στη συζήτηση, εκτός του κ. Λαφαζάνη, ο Δημήτρης Στρατούλης, ο Κώστας Ήσυχος, ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής, η Δέσποινα Σπανού και άλλοι.

Στο σύνολό τους τα στελέχη της ΛΑΕ εξέφρασαν την ικανοποίησή τους γιατί μια από τις βασικές θέσεις του κόμματος, η αποχώρηση της χώρας από την ευρωζώνη και η υιοθέτηση του εθνικού νομίσματος, κερδίζει συνεχώς έδαφος στην Ελλάδα. Για τον λόγο αυτό, το αμέσως επόμενο διάστημα, η ΛΑΕ θα παρουσιάσει τις θέσεις της για το θέμα του νομίσματος, αλλά και για την ανάπτυξη της οικονομίας.

Ούτως ή άλλως, σύμφωνα με κομματικά στελέχη, η ευρωζώνη ήδη κλονίζεται και σημείωσαν ότι πολλά κόμματα πλέον στην Ευρώπη, ακόμη και συστημικά, προβλέπουν την διάλυσή της. Οι εκλογές στην Γαλλία, την Γερμανία και την Ολλανδία θα επιβεβαιώσουν την κρίση της ΕΕ, επισήμαναν τα ίδια στελέχη, ενώ επισήμαναν και τους κινδύνους από την αύξηση των ακροδεξιών δυνάμεων.

Ως προς τα εσωτερικά, η ΛΑΕ εκτιμά ότι η κυβέρνηση βρίσκεται ουσιαστικά σε αδιέξοδο, ότι απαξιώνεται κοινωνικά και ότι εκ των πραγμάτων θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για το αν θα προσφύγει ή όχι σε εκλογές, καθώς και οι κοινωνικές πιέσεις αυξάνονται, αλλά και οι δανειστές δεν δείχνουν καμία διάθεση αλλαγής της στάσης τους.