Αναφαίρετο δικαίωμα όλων και των φιλάθλων στα γήπεδα είναι να έχουν πολιτικά συνθήματα και αιτήματα και είναι απαράδεκτη οποιαδήποτε απαγόρευση.

Αυτά αναφέρει με σημερινή του ανακοίνωση το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος.

Επιπλέον, διαχωρίζοντας τους φιλάθλους σε δύο κατηγορίες, καλεί τους φιλάθλους και ειδικά αυτούς που έχουν σχέση με τους οργανωμένους συνδέσμους οπαδών, «να απομονώσουν τις ομάδες εκείνες που λειτουργούν ως συμμορίες, υπηρετώντας τους μεγαλοεπιχειρηματίες που λυμαίνονται το ποδόσφαιρο» και «εμφανίζονται από γήπεδο σε γήπεδο και από ομάδα σε ομάδα, είτε με ακροδεξιά εθνικιστικά συνθήματα, είτε αναρχικά, παριστάνοντας ότι είναι γενικά ενάντια στο σύστημα».

«Τέτοιες ομάδες χρησιμοποιήθηκαν και στη δολοφονική επίθεση με μολότωφ και χημικά κατά του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα την Πέμπτη 20 Οκτώβρη, με αποτέλεσμα έναν νεκρό» συμπληρώνει ο Περισσός στην ίδια ανακοίνωση, επισημαίνοντας ότι «η κουκούλα είναι σύμβολο της εξουσίας, χρήσιμο όργανο των γερμανοτσολιάδων, των βασανιστών της χούντας και άλλων και όχι της εξέγερσης του λαού και της νεολαίας».
 
Τέλος, με την ίδια αφορμή, το ΚΚΕ καλεί σε «συστράτευση» τους φιλάθλους: «Η θέση σας είναι δίπλα στο εργατικό ταξικό κίνημα, στο ΠΑΜΕ» αναφέρει χαρακτηριστικά.