Εθνικό μέτωπο ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής του Σαββατοκύριακου, πρόκειται να ζητήσει σήμερα ο πρωθυπουργός από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α. Σαμαρά στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που θα έχουν στις 7 το απόγευμα στο μέγαρο Μαξίμου.

Χθες, αν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Η. Μόσιαλος μιλούσε για συνάντηση «ενημερωτικού χαρακτήρα», τα στελέχη της ΝΔ δεν έκρυβαν τον προβληματισμό τους για τoν λόγο της συνάντησης, για τον επιπλέον λόγο ότι δεν είχαν ανακοινωθεί ανάλογες συναντήσεις και με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς.Οι ίδιοι κύκλοι πιθανολογούσαν ότι ο Γ. Παπανδρέου θα ζητήσει ενιαίο μέτωπο στις Βρυξέλλες όπου θα μεταβεί και ο Α. Σαμαράς προκειμένου να μετάσχει στην σύνοδο του Ευρωπαικού Λαϊκού κόμματος .

Το ερώτημα βέβαια είναι, εθνικό μέτωπο σε ποια πρόταση και σε ποια λύση, αφού όλα δείχνουν ότι η ελληνική πλευρά θα πληροφορηθεί λίγο πριν την σύνοδο την πορεία των συνομιλιών των ηγετών της ΕΕ «για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη».

Ας σημειωθεί ότι η ΝΔ έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα μπαράζ πιέσεων από τα αδελφά κόμματα των χωρών της ΕΕ προκειμένου να παράσχει στήριξη στην κυβέρνηση. Πιέσεις αναμένεται να δεχθεί και ο ίδιος ο Α.Σαμαράς στην συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος αλλά σύμφωνα με τους επιτελείς του «η ΝΔ έχει σταθερή γραμμή την οποία δεν θα εγκαταλείψει τώρα που ακόμα και στελέχη του κυβερνητικού συνασπισμού της κ. Μέρκελ αναγνωρίζουν τη λάθος συνταγή…»

Τα σενάρια πάντως χθες μετά την ανακοίνωση της συνάντησης ξεκινούσαν από το αίτημα για εθνικό μέτωπο μέχρι την συγκυβέρνηση χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός απλώς να ενημερώσει τον Α. Σαμαρά για το επικρατέστερο σενάριο λύσης που συζητούν Γαλλία και Γερμανία.

Πηγή: 24h.gr