«Θέλουμε λύσεις οριστικές, είναι ώρα η Ευρώπη να λάβει σημαντικές αποφάσεις για να βγει από την κρίση», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, μετά την ολοκλήρωση του άτυπου υπουργικού συμβουλίου.

Επίσης, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «θα καλέσουμε και πάλι τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, ώστε και αυτή την ύστατη στιγμή να αναλάβουν τις ευθύνες τους» και πρόσθεσε πως «λόγω των κρίσιμων εθνικών στιγμών θα πρέπει το μέτωπο να είναι συμπαγές και σε αυτό το μέτωπο δεν περισσεύει κανένας».

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Παπανδρέου, αναφερόμενος στη επικείμενη Σύνοδο Κορυφής στις 23 Οκτωβρίου, οριοθέτησε ως στόχους την εγγύηση της ρευστότητας των τραπεζών και την προστασία των ασφαλιστικών ταμείων, ενώ κατήγγειλε τα φαινόμενα βίας και ανομίας. Χαρακτηριστικά, ο πρωθυπουργός, είπε «πως υπονομεύουν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό».

Επίσης, πολλοί υπουργοί ζήτησαν από τον κ. Παπανδρεου να είναι πιο συγκεκριμένος σε ό,τι αφορά τους στόχους της κυβέρνησης, στην αυριανή ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα, ενώ μεγάλη συζήτηση έγινε για την πρωτοβουλία και την κοινή παρέμβαση των Λοβέρδου, Διαμαντόπουλου και Ραγκούση.

Επιπλέον, ο Θ. Πάγκαλος φέρεται να είπε «πως η κοινωνία υποφέρει και είναι λάθος να συνδέουμε τον πόνο του λαού με τις συντεχνίες». Μάλιστα, τη συγκεκριμένη θέση υποστήριξε και η νέα σειρά υπουργών, όπως ο κ. Ρέππας, ο κ. Σκανδαλίδης και η κ. Ξενογιανακοπούλου.

Σημειώνεται πως ο ένας από τους τρεις υπογράφοντες του άρθρου, ο κ. Ραγκούσης, έφυγε πριν τελειώσει η συνεδρίαση, ο Ανδρέας Λοβέρδος λείπει στο εξωτερικό, ενώ η Άννα Διαμαντοπούλου φέρεται να ζήτησε μεγαλύτερη προβολή των θετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης και αναφερόμενη στην κυβέρνηση τόνισε πως «δεν πρέπει να δίνει κακή εικόνα για τη χώρα».

Τέλος, ο Χρήστος Παπουτσής, τάχθηκε κατά της αστυνομοκρατούμενης κοινωνίας λέγοντας πως «το κράτος δεν μπορεί να είναι ούτε αστυνομικό ούτε κρατικό κρατούμενο».

Πηγή: 24h.gr