«Όλοι έχουμε συμφέρον να πιάσουμε λιμάνι» και ότι «αυτό πρέπει να είναι ο οδηγός μας» για τη χώρα και την προοπτική της, έστειλε ο βουλευτής του Ποταμιού Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, χαιρετίζοντας στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Μπαργιώτας είπε ότι από την πλευρά του, το Ποτάμι είναι έτοιμο να συζητήσει για τα δύσκολα, τα μεγάλα θέματα που αφορούν στη χώρα, «για τον διακανονισμό τους χρέους σε εθνικό επίπεδο, να συζητήσουμε τις συνταγματικές αλλαγές όταν έρθει η ώρα, στη Βουλή, με καλή διάθεση και προσπάθεια συναίνεσης».
Είπε ότι αν κάτι χαρακτηρίζει τον αιώνα μας είναι οι αλλαγές και μετασχηματισμοί και ότι 6 χρόνια τώρα βρισκόμαστε σε μια δίνη που μας βασανίζει, για να τονίσει ότι η χώρα δεν πρέπει να συνεχίσει να βαδίζει στον επόμενο αιώνα κοιτάζοντας τον προηγούμενο γιατί αυτό «είναι ένα πλαίσιο που δεν μας πάει πουθενά». Είπε ότι είναι κοινή διαπίστωση ότι πρέπει να ξαναδούμε τις θέσεις μας, πού στεκόμαστε και τι λύσεις έχουμε να προτείνουμε. «Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι αυτό», είπε.
Ο κ. Μπαργιώτας ανέφερε ότι η Αριστερά ανέβηκε στην εξουσία γιατί τα αστικά, παραδοσιακά κόμματα δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν την κρίση και να απαντήσουν σε αυτό. «Υπάρχει ένα πράγμα στο οποίο νομίζω συμφωνούμε όλοι, ότι μετά από το καίριο γεγονός όλοι οφείλουμε να ξαναδούμε όπου κι αν στέκεται ο καθένας, τις θέσεις, τις πολιτικές του, να αξιολογήσει αυτά που έλεγε, με το βλέμμα στο μέλλον. Είπε ότι σε ένα τέτοιο κορυφαίο συνέδριο αυτό είναι το χρέος του κόμματος, των συνέδρων απέναντι στη χώρα και στον χώρο που εκπροσωπούν: Η αξιολόγηση πολιτικών, θέσεων και η χάραξη καινούριων. Τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται σταθερές κυβερνήσεις, αποσαφήνιση θέσεων, σταθερές, συγκεκριμένες πολιτικές, διότι μεταξύ άλλων βοηθούν και τη λειτουργία της δημοκρατίας. «Όλοι μας έχουμε καθήκον να βγούμε από την κρίση με τον τρόπο που μπορεί ο καθένας χρειαζόμαστε έντιμη και καθαρή αντιμετώπιση του παρελθόντος και του μέλλοντος», σημείωσε.
Ο βουλευτής του Ποταμιού παρέπεμψε σε διάλογο που είχε με έναν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να τον «πειράξει», «σε εκείνες τις σκληρές μέρες του Ιουλίου του 2015». «Του είπα: ‘σύντροφε πού το πάτε;’, μου απάντησε αμέσως: ‘όπου και να το πάμε έρχεστε κι εσείς’». «Αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι σ’ αυτό το ταξίδι είμαστε στην ίδια βάρκα, δεν μπορούμε να ξεχνάμε ότι αυτό είναι ένα κοινό ταξίδι», είπε, προσθέτοντας ότι «όλοι έχουμε συμφέρον να πιάσουμε λιμάνι, κι αυτό πρέπει να είναι οδηγός μας».
«Από την πλευρά μας», είπε ο κ. Μπαργιώτας, είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε για τα δύσκολα, τα μεγάλα θέματα που αφορούν στη χώρα, «για τον διακανονισμό τους χρέους σε εθνικό επίπεδο, να συζητήσουμε τις συνταγματικές αλλαγές όταν έρθει η ώρα, στη Βουλή, με καλή διάθεση και προσπάθεια συναίνεσης».