Διαψεύδει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τις καταγγελίες του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ για προσλήψεις στο δημόσιο.

Αναλυτικά, όπως υποστηρίζει:

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. συνεχίζει τα ψεύδη του περί δήθεν προσλήψεων εκτός ΑΣΕΠ.

Οι 53 δήθεν απολύσεις στην Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε., στις οποίες αναφέρεται ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., αφορούν συμβάσεις έργου που έληξαν, και σύμφωνα με το νόμο δεν μπορούσαν να μετεξελιχθούν σε προσλήψεις.

Αντίστοιχα, οι 83 δήθεν νέες προσλήψεις, δεν αφορούν σε προσλήψεις προσωπικού για την ΚτΠ Α.Ε., παρά σε συμβάσεις έργου ορισμένου χρόνου προσώπων απόλυτα εξειδικευμένων σε συγκεκριμένους τομείς, για συγχρηματοδοτούμενα έργα που θα υλοποιήσει η ΚτΠ Α.Ε. για λογαριασμό άλλων Φορέων του Δημοσίου, και που σύμφωνα με το νόμο 2527/1997, αρ.6, παρ.3, εξαιρούνται της διαδικασίας του ΑΣΕΠ, όπως μας έχει διαβεβαιώσει το ΑΣΕΠ με το υπ’ αριθμ. Πρωτ. 17048/26.08.2011 έγγραφό του.

Παρ΄ όλα αυτά, και με στόχο τη μέγιστη δυνατή διαφάνεια της διαδικασίας, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, έχει ζητήσει τη συνδρομή του ΑΣΕΠ στη διαδικασία επιλογής. Συγκεκριμένα, στο σχετικό Τεχνικό Δελτίο Πράξης αναφέρεται με την ένδειξη «Προσοχή»: «Κατά την τυχόν σύναψη συμβάσεων έργου στο πλαίσιο του Υποέργου 1 να εφαρμοστούν αναλογικά τα κριτήρια του άρ. 21 του Ν 2190/1994 (ΑΣΕΠ) με την εξαίρεση του κριτηρίου της εντοπιότητας ώστε να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής. Η προκήρυξη για την επιλογή των προσώπων, καθώς και ο οριστικός πίνακας αποτελεσμάτων, να εγκριθούν από το ΑΣΕΠ».

Φτάνουν πια τα ψέματα».