Ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στον ρ/φ Σκάι κατηγόρησε τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ πως επιδιώκει να ελέγξει και να επηρεάσει τη Δικαιοσύνη.
«Προσπαθούν να δημιουργήσουν το δικό τους σύστημα, ώστε να ελέγξουν τη δικαιοσύνη χρησιμοποιώντας ως “εργαλείο” τον υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο», είπε ο κ. Θεοδωρακης και προσέθεσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα αριστερό κόμμα, τοποθετεί υπουργό Δικαιοσύνης έναν σκληρό δεξιό, πρώην διοικητή της ΕΥΠ και δικαστή. Το κάνει για να δημιουργήσει το δικό του σύστημα στη δικαιοσύνη. Γνωρίζουμε την ιστορία του κ. Παπαγγελόπουλου. Τι ανάγκη τον έχει ο κ. Τσίπρας; Θέλει να μεταγράψει ένα ολόκληρο σύστημα που θα βοηθήσει τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σε επίπεδο δικαστικών αποφάσεων».
Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε στη συνέχεια ότι και στο παρελθόν υπήρχαν θέματα στη δικαιοσύνη «αλλά με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουμε κάνει άλματα προς τα πίσω σε ό,τι αφορά την ανεξαρτησία της».
Ο Στ. Θεοδωράκης σχολίασε αιχμηρά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους προέδρους των ανώτατων δικαστηρίων λέγοντας ότι έγινε για να δώσει ο κ. Τσίπρας αυξήσεις και κατηγορώντας τον ότι αναλαμβάνει το ρόλο του υπουργείου Οικονομικών. Στη συνέχεια επέκρινε τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, με αφορμή την εκ μέρους του κ. Σακελλαρίου χρήση του όρου «οι δικαστές μου» λέγοντας: «Οι σύμβουλοι της επικράτειας δεν είναι δικαστές κανενός. Σε μια στιγμή που η δικαιοσύνη είναι στο μάτι του κυκλώνα περιμένουμε μιαν απάντηση για τις τηλεοπτικές άδειες που καθυστερεί ανεπίτρεπτα. Η δικαιοσύνη πρέπει να αποφασίζει στα κρίσιμα», ανέφερε τοποθετούμενος στην αναβολή της συνεδρίασης του ΣτΕ λόγω «κλίματος», όπως είχε αναφέρει η ανακοίνωση του προέδρου του.
Για το ζήτημα του μαθήματος των Θρησκευτικών και την ένταση στις σχέσεις Εκκλησίας με την κυβέρνηση ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ να πάρουν θέση για την παρουσία του υπουργού Άμυνας στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και την ιεραρχία της Εκκλησίας αλλά και για το μείζον ζήτημα του διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας.
«Κανονικά θα έπρεπε να έχει ξεσηκωθεί ο κόσμος και φυσικά να έχουν πάρει θέση η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και όλοι όσοι υποτίθεται ότι υπερασπίζονται τις μεταρρυθμίσεις και το ευρωπαϊκό προφίλ της χώρας. Είναι αδιανόητο τα εκπαιδευτικά προγράμματα των θρησκευτικών να αποφασίζονται από τον υπουργό Αμύνης, τους ιεράρχες και τον πρωθυπουργό σε νυχτερινές συναντήσεις. Αν αυτό γινόταν στο παρελθόν τι θα έκανε ο νεολαίος κ. Τσίπρας; Θα υπήρχε στην πόλη μάρμαρο που να μην είχε σπάσει με κατεύθυνση όλους εκείνους που σπρώχνουν τη χώρα σε απολυταρχικές μορφές διοίκησης; Αυτό δεν θα λέγανε;», ανέφερε.