Ένταση επικράτησε στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της βουλής με το αίτημα της ΝΔ για να κληθούν οι υπερθεματιστές των τηλεοπτικών αδειών, να εξεταστούν τα πόθεν έσχες τους και να κληθεί επίσης ο υπουργός επικρατείας, Νίκος Παππάς και ο Λευτέρης Κρέτσος.

Ο Μάκης Βορίδης υποστήριξε ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός, κι ότι η επιτροπή θα έπρεπε να έχει τα πόθεν έσχες στον διαγωνισμό.

«Εμφανίζεται ο άλλος με βοσκοτόπια τρίτου, χωρίς δεκάρα τσακιστή και του λέτε προχώρα» είπε ο κ. Βορίδης κάνοντας λόγο για μείζον πολιτικό σκάνδαλο από μια κυβέρνηση που «έχει χάσει πλέον το ηθικό πλεονέκτημα».

«Ο κ. Παππάς πρέπει να προσέλθει και να απαντήσει στις ερωτήσεις που θα του τεθούν» σημείωσε ο Κώστας Τζαβάρας.

Η πρόεδρος της επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου υποστήριξε ότι η επιτροπή είναι αναρμόδια για να εξετάσει τα πόθεν έσχες κατηγορώντας την ΝΔ ότι έχει χάσει την ψυχραιμία της.

«Τώρα που ψηφίστηκε νόμος και είναι όλη η διαδικασία με πλήρη διαφάνεια και όλα πάνε στη Δικαιοσύνη. Δεν θέλουμε να καλύψουμε κανένα σκάνδαλο» είπε χαρακτηριστικά.

«Ο νόμος Παππά προβλέπει τις αρμοδιότητες. Δεν είναι ο έλεγχος Πόθεν Έσχες. Οι υπερθεματιστές δεν είναι υπόχρεοι. Σε αυτή τη φάση είναι υποψήφιοι. Ο όρος Πόθεν Έσχες καταχρηστικά χρησιμοποιείται. Αποδεικνύεται με υπεύθυνες δηλώσεις. Αυτή η υπεύθυνη δήλωση θα κριθεί. Δεν θέλω να υπερασπιστώ ούτε τον Καλογρίτσα, ούτε τον Αλαφούζο. Αυτά όπου να είναι θα κριθούν. Δεν υπάρχουν δικαστήρια; Δεν συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα. Ενώ εκκρεμούν όλα στα δικαστήρια» είπε.