Δέκα νέες επιχειρηματικές αποστολές μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους προγραμματίζει ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο Εξωτερικών, με όχημα την Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, εντείνει τις δράσεις οικονομικής διπλωματίας, με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό, εντός του 2016 έχουν πραγματοποιηθεί και προγραμματίζονται 12 Μεικτές Διυπουργικές Επιτροπές (ΜΔΕ). Ο κ. Μάρδας έχει ηγηθεί επιχειρηματικών αποστολών σε 6 χώρες έως σήμερα, ενώ προγραμματίζονται άλλες 10 έως το τέλος της χρονιάς.

Ο προγραμματισμός για το 2017 κινείται στα ίδια επίπεδα, σε ότι αφορά τον αριθμό των ανωτέρω δράσεων, με εκείνο του 2016. Κεντρικός στόχος για το 2017 είναι η επέκταση των οικονομικών σχέσεων της Ελλάδας σε νέες χώρες στην Άπω Ανατολή και Λατινική Αμερική.

Αναλυτική παρουσίαση όλων των νέων δράσεων της ΓΓ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, προς όφελος των εξαγωγέων, θα γίνεται στους επισκέπτες του περιπτέρου της, καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).