Μαραθώνια αναμένεται να είναι η τηλεδιάσκεψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τους επικεφαλής της τρόικας.

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, η τηλεδιάσκεψη, που άρχισε περίπου στις 7 και μισή «μπορεί να διαρκέσει έως τις πρώτες πρωινές ώρες και να συνεχιστεί αύριο ή και αργότερα».

Οι ίδιοι παράγοντες ανέφεραν ότι «δεν έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής για αύριο».

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, η χρονική διάρκεια της τηλεδιάσκεψης καταδεικνύει και τη δυσκολία στην τελική συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας για τα δημοσιονομικά μέτρα, τόσο για το τρέχον έτος, όσο και το 2012.

Θεωρείται δεδομένο ότι τα μέτρα αυτά θα επικεντρωθούν στον περαιτέρω δραστικό περιορισμό των δαπανών (συμπεριλαμβανομένων, της εργασιακής εφεδρείας – που αναμένεται να επεκταθεί και στον στενό δημόσιο τομέα -, της μείωσης των επικουρικών συντάξεων, των καταργήσεων φορέων, κ.λπ.).

Σημειώνεται, ότι από πλευράς υπουργείου Οικονομικών, στην τηλεδιάσκεψη μετέχουν και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Γιώργος Ζανιάς, και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Ηλίας Πλασκοβίτης.