Την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε η συνέντευξη Τύπου του Ευάγγελου Βενιζέλου. Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών τονίζει: «Ενώ η κοινωνική χρεωκοπία βαθαίνει μέρα με τη μέρα, η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας οδηγείται σε εξόντωση.

Η κυβέρνηση εγκαλεί και εκβιάζει τους εργαζόμενους, έχει το θράσος να ενοχοποιεί τους κοινωνικούς αγώνες με σκοπό να μετακυλήσει σε αυτούς την ευθύνη της καθολικής αποτυχίας της μνημονιακής πολιτικής της. Δεν πάει άλλο. Πρέπει να φύγουν τώρα. Είναι επικίνδυνοι. Διέξοδος υπάρχει και περνά μέσα από τους ενωτικούς αγώνες του λαού και της νεολαίας» κατέληξε η ανακοίνωση.

«Στον ωμό εκβιασμό, στις απειλές και στη νέα πρόκληση στους άνεργους και στους μισθωτούς που εκτόξευσε η κυβέρνηση, ο λαός έχει χρέος να μην υποκύψει» σχολίασε το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ μετά τις δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου. Κάλεσε επίσης τους πολίτες να διαδηλώσουν την Τετάρτη στο Σύνταγμα.

«Οι εργαζόμενοι δεν χρωστάνε ούτε ένα ευρώ. Την κρίση και το χρέος τα δημιούργησε η κερδοφορία της πλουτοκρατίας, ο καπιταλισμός. Όλοι στο Σύνταγμα την Τετάρτη ενάντια στα χαράτσια. Οργάνωση της πάλης σε κάθε τόπο δουλειάς και κατοικίας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και της εξουσίας των μονοπωλίων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σε ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ, μετά τις δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου τονίζει: «Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών προφανώς κινείται και ομιλεί κάτω από μεγάλο στρες. Μερικά από αυτά τα οποία λέει δεν αντέχουν σε πολιτική ανάλυση, αλλά σε ανάλυση άλλων ειδικοτήτων».