«Απολύτως καταδικαστέες» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, τις δηλώσεις του γαλάζιου προέδρου του ΣΑΤΑ, Θύμιου Λυμποερόπουλου, περί στοχοποίησης βουλευτών, ενώ αναφερόμενος στο νομοσχέδιο Ραγκούση και την απελευθέρωση των ταξί, τόνισε ότι πρόκειται για «σοβιετική συνταγή» και πρόσθεσε ότι «είναι γραμμένο στο γόνατο».
Σε ερώτηση σχετικά με το αν θα επαναδιαπραγματευόταν το Μνημόνιο ως κυβέρνηση, ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι θα διαμήνυε στην τρόικα, πως δε μπορεί να δεχθεί το υπάρχον σχέδιο και πως είναι απαραίτητο να υπάρξει plan B. Ωστόσο, έσπευσε να επισημάνει ότι χρειάζεται σαφή εντολή του λαού για επαναδιαπραγμάτευση, τονίζοντας παράλληλα ότι όσο ισχυρότερη είναι η εντολή, τόσο πιο ισχυρή διαπραγματευτική δύναμη θα έχει.
Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέμεινε στο αίτημά του για σύσταση εξεταστικής Επιτροπής για το πως φτάσαμε στο Μνημόνιο. Ωστόσο ερωτηθείς για το εάν θα πρέπει να διερευνηθούν και ευθύνες του πρωθυπουργού, σχολίασε χαρακτηριστικά «Άποψή μου είναι, ότι για να έχω τη δυνατότητα να κατηγορήσω κάποιον προσωπικά πρέπει να έχω ντοκουμέντα».
«Πρέπει ο κόσμος να μάθει γιατί αυξήθηκαν τόσο τα spreads – Γιατί ενώ μπορούσαμε να δανειστούμε με φθηνά επιτόκια δεν το κάναμε; Πρέπει να ελέγξουμε για τις παραιτήσεις που έγιναν σε ΕΛΣΤΑΤ και γραφείο προϋπολογισμού» σημείωσε ο Α. Σαμαράς.
Ερωτηθείς για το αν θα υπερψήφιζε το Μνημόνιο ΙΙ στη Βουλή, ο πρόεδρος της Ν.Δ τόνισε ότι «εάν το νέο Μνημόνιο κινηθεί προς τη σωστή κατεύθυνση, δεν έχω κανένα πρόβλημα να το ψηφίσω. Αν όμως κινηθεί στη σημερινή λογική θα το καταψηφίσω ακόμα και αν η κυβέρνηση ζητά 200 ψήφους» και συνέχισε υπογραμμίζοντας για μία ακόμα φορά ότι «η Ν.Δ δε μπαίνει σε εκβιαστικά διλήμματα».
«Το πρώτο που θα κάνω ως κυβέρνηση είναι η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και η επανεκκίνηση της οικονομίας» δήλωσε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε ότι στις προτεραιότητές του θα είναι η μείωση του σπάταλου κράτους, η τήρηση των δεσμεύσεων της ΝΔ για τους χαμηλοσυνταξιούχους, η ρύθμιση θεμάτων που σχετίζονται με ζητήματα ιθαγένειας και λαθρομετανάστευσης, οι αποκρατικοποιήσεις καθώς και ο έλεγχος στο πόθεν έσχες όλων όσων έχουν διατελέσει πρωθυπουργοί, υπουργοί και υφυπουργοί από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Απαντώντας σε ερώτηση για τα φαινόμενα διαπλοκής, τόνισε ότι δε θα ανεχθεί τέτοιες πρακτικές και νοοτροπίες.
«Το κόστος μίας ενδεχόμενης πτώχευσης της Ελλάδας θα είναι πολύ μεγαλύτερο για τη Γερμανία, σε σύγκριση με τη στήριξή της» σημείωσε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στη Γερμανία και τις απειλές για μη καταβολή της 6ης δόσης.