Ο Αντώνης Σαμαράς επέκρινε την κυβέρνηση για ολιγωρία στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού, η κυβέρνηση κοιμήθηκε. Ο Α. Σαμαράς χαρακτήρισε «ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί» τη δημόσια περιουσία – «γι’ αυτό η ΝΔ συμμετέχει στο Ταμείο περιουσίας», όπως είπε.

«Από τότε που άρχισε η μεταπολίτευση αποκρατικοποίηθηκαν 18 δισ. ευρώ κρατικής περιουσίας… Τα 7,5 δισ. ευρώ έγιναν από την κυβέρνηση Καραμανλή. Στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων η κυβέρνηση κοιμήθηκε όλο το καλοκαίρι. Όταν τα λέγαμε εμείς, μας ειρωνεύθηκαν. Και φτάσαμε σε ένα σημείο που η ίδια η κυβέρνηση λέει ότι το πούλημα κοντεύει να γίνει ξεπούλημα».

Τόνισε ωστόσο ότι πρέπει να υπάρχει μία προεργασία για να γίνουν σωστά οι αποκρατικοποιήσεις. «Πρέπει να υπάρχει αναπτυξιακή διάσταση στις αποκρατικοποιήσεις. Πρέπει να υπάρχει μία διαπραγμάτευση. Υπάρχει σχέδιο για τις παραγωγικές δομές της χώρας; Πως θα προχωρήσουν στις αποκρατικοποιήσεις;»

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στην περίπτωση του ΟΠΑΠ, είπε: «Όταν πουλάς σε μία τιμή διπλάσια ή τριπλάσια από τα καθαρά κέρδη μίας εταιρείας δεν πουλάς αλλά χαρίζεις».