Στην παρουσία του ΔΝΤ στην Ελλάδα και το κατά πόσο θα μπορούσε αυτή να έχει αποφευχθεί αναφέρθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Παρασκευής στον Real FM,
Όπως σημείωσε, «εγώ είχα προτείνει ένα ευρωπαϊκό ταμείο. Αυτή ήταν και η άποψη της Γαλλίας και του Τρισέ. Δεν ήταν η άποψη της Γερμανίας και πολλών άλλων χωρών. Μου λέγανε πήγαινε κατευθείαν στο ΔΝΤ. Η Γερμανία για τους δικούς της λόγους ήθελε το ΔΝΤ. Ήταν και μια έλλειψη αξιοπιστίας απέναντι στην Επιτροπή. Πιστεύω ότι δεν ήθελε να βάλει όλα τα χρήματα η Ευρώπη. Και ήθελε και την τεχνογνωσία του ΔΝΤ»
«Εγώ και σήμερα πιστεύω ότι πρέπει αν υπάρξει ένα ευρωπαϊκό ταμείο αμιγώς», συνέχισε και σημείωσε: «Και το 2011, όταν διαπραγματευόμουν για το χρέος, σε κάθε σημείο της συμφωνίας, έπαιρνα τον λόγο και έλεγα να το αλλάξουμε για να ελαφρύνουμε το χρέος. Και σε αυτό ζητούσα τη γνώμη της Λαγκάρντ και η τότε απάντησή της ήταν πράγματι έχει δίκιο ο κ. Παπανδρέου. Αν βελτιώσουμε το σημείο θα είναι καλύτερη η διαχείριση του χρέους. Με αυτή τη «συμμαχία» κατάφερνα να πείθω ανθρώπους σαν τη Μέρκελ».
«Και σήμερα μπορεί να έχουμε πολλές κριτικές για το ΔΝΤ, αλλά πρέπει να το αξιοποιήσουμε ως σύμμαχο για την αντιμετώπιση του χρέους στη χώρα μας», τόνισε.
Ασκώντας κριτική στη διακυβέρνηση Καραμανλή, επισήμανε πως «έπρεπε τότε να μας περιγράψει την πραγματικότητα που δεν έκανε και να μας κάνει προτάσεις που δεν έκανε». «Δεν μπορούσα να συμφωνήσω με μια κυβέρνηση που πέντε χρόνια δεν έκανε τίποτα», πρόσθεσε.
Για το εγχείρημα συνένωσης της Κεντροαριστεράς, σχολίασε: «Εάν κατανοήσουμε ως Κεντροαριστερά ποια είναι τα προβλήματα… θα διαφωνήσω σε μια συνένωση δυνάμεων στη βάση της λογικής να πάρουμε ένα μεγαλύτερο ποσοστό… σε ένα τέτοιο εγχείρημα εγώ δεν θα συμμετάσχω. Αν φανεί πραγματική βούληση, ριζοσπαστικές αλλαγές, να φτιάξουμε ένα λειτουργικό, αποτελεσματικό και κοινωνικά ευαίσθητο κράτος, που θα βοηθήσει την παραγωγή, θα αποκεντρώσει εξουσίες, θα προωθήσει τη διαύγεια, θα στηρίξει την αυτοδιοίκηση, τότε βάζουμε τις βάσεις για περαιτέρω συνεργασίες».
Τέλος για την πρόταση της κυβέρνησης για καθιέρωση της απλής αναλογικής, σχολίασε: «Φοβάμαι ότι είναι συγκυριακή η αντιμετώπιση, θα έπρεπε να υπάρχει ουσιαστικότερη συζήτηση». Θεωρώ ότι η πρόταση που είχαμε καταθέσει το 2009, ένα μεικτό σύστημα μονοεδρικών και περιφερειακών καταλόγων θα ήταν ένα σύστημα που σπάει το μαύρο χρήμα».
Κάνοντας μια πρώτη κριτική στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, διερωτήθηκε: «Γιατί δεν κάνει κατάτμηση στις περιφέρειες;».