Στο προνομιακό πεδίο της Δημόσιας Τάξης και της ασφάλειας των πολιτών στρέφει την ατζέντα της η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τις σκηνές… άγριας Δύσης που εξελίχθηκαν χθες στην Ομόνοια. Το άνοιγμα στην ατζέντα της Ασφάλειας έρχεται στο πλαίσιο του ανοίγματος της βεντάλιας σε όλες τις εκφάνσεις της οικονομικής και κοινωνικής ζωής που επιχειρεί η ΝΔ, προκειμένου να αποκαταστήσει την επαφή της με τους πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση που είχε με προέδρους των Σωματείων των σωμάτων Ασφαλείας το πρωί της Τετάρτης, το βράδυ πραγματοποίησε αιφνίδια επίσκεψη στο κέντρο της Αθήνας, συνεχίζοντας την επίθεση στην κυβέρνηση για παραλείψεις και ιδεοληψίες.

«Είναι αδιανόητο ολόκληρες γειτονιές της Αθήνας να βρίσκονται σε ένα ιδιότυπο καθεστώς αποκλεισμού, με πολίτες οι οποίοι αισθάνονται καθημερινά ότι κινδυνεύει η σωματική τους ασφάλεια, καθώς και οι περιουσίες τους. Δυστυχώς, η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας βαίνει επιδεινούμενη. Οι πολίτες είναι όμηροι ομάδων των “γνωστών – αγνώστων”, οι οποίοι – λόγω της έλλειψης πολιτικής βούλησης – εξακολουθούν να “αλωνίζουν” στο κέντρο της Αθήνας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ΝΔ

«Για τη Νέα Δημοκρατία, τα ζητήματα νόμου και τάξης είναι στην πρώτη προτεραιότητα. Δεν υπάρχει ελευθερία, εάν δεν υπάρχει ασφάλεια των πολιτών. Τα δε Σώματα Ασφαλείας, τα οποία είναι επιφορτισμένα με την επιβολή του νόμου και της τάξης, βρίσκονται, δυστυχώς, σήμερα, σε μια τραγική κατάσταση. Με πεπαλαιωμένο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και με χαμηλό το ηθικό, διότι δεν απολαμβάνουν ούτε καν της πολιτικής στήριξης για το εξαιρετικά δύσκολο έργο το οποίο επιτελούν.

Δεσμεύομαι προσωπικά ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ότι όταν έρθουμε στην κυβέρνηση, ο νόμος και η τάξη θα επιστρέψουν, το συντομότερο δυνατόν, όχι μόνο στο κέντρο της Αθήνας, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Εν τω μεταξύ σήμερα στις 12 συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να γίνει ένας απολογισμός των μέχρι στιγμής κινήσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και να χαραχθούν οι επόμενες πρωτοβουλίες της Συγγρού. Επί τάπητος αναμένεται να τεθούν όλα τα ανοιχτά ζητήματα με αιχμή του δόρατος τον εκλογικό νόμο, για τον οποίο η ΝΔ κατέθεσε τροπολογία για την ψήφο των ομογενών και την κατάτμηση της θηριώδους εκλογικής περιφέρειας της Β’ Αθηνών, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και το θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης, το οποίο μέχρι στιγμής έχει προκαλέσει παραφωνίες στο εσωτερικό του κόμματος, καθώς πρωτοκλασάτα στελέχη έχουν ταχθεί ανοιχτά κατά της γραμμής του Προέδρου για την εκλογή του ΠτΔ.
_DIM8692 _DIM8916 _DIM8976 _DIM8979 _DIM9028