«Η ομιλία του πρωθυπουργού το Σάββατο στην ΔΕΘ αλλά και όσα ακολούθησαν την επόμενη μέρα είναι ένα “Βατερλό” τόσο του κ. Παπανδρέου όσο όμως και της ίδιας της Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση παρουσιάστηκε με ένα τεράστιο έλλειμμα ευθύνης απέναντι στην πατρίδα και τους Έλληνες».

Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε στο ραδιόφωνο του Real Fm ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης στον δημοσιογράφο Ν. Χατζηνικολάου.

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ χαρακτήρισε τραγική την ομολογία πως δεν λειτουργεί το κράτος. «Δεν λειτουργούν οι εισπρακτικοί μου μηχανισμοί και αναγκάζομαι να καταφύγω στον μηχανισμό της ΔΕΗ για να εισπράξω χρήματα. Κατ αρχήν, το μέτρο αυτό καθεαυτό, έτσι όπως το ορίζουν χρειάζεται 7 χρόνια για να εφαρμοστεί. Μπήκαν κοινωνικά κριτήρια, τα οποία για να διασταυρωθούν από τις εφορίες με την ΔΕΗ και να ενημερωθούν τα αρχεία χρειάζονται πολύ χρόνο.

Πώς θα εισπράξουν τα χρήματα που θέλουν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα; Επίσης η μέθοδος που εφαρμόζεται στα ακίνητα είναι η μέθοδος των «Σοβιέτ». Έτσι και στην σοβιετική Ρωσία, δεν τους τα πήραν τα σπίτια μονομιάς. Τους έβαλαν τόσο δυσβάστακτους φόρους, που στο τέλος ο κόσμος πήγαινε και τα έδινε μόνος του για να γλυτώσει. Αυτή η «κομμουνιστικοποίηση» της διαχείρισης του κράτους, είναι η πληγή όλων των δεινών. Για χρόνια ολόκληρα δημιούργησαν ένα κράτος αδηφάγο, το οποίο το μόνο που κοίταζε ήταν να εξυπηρετήσει τις συντεχνίες προς ίδιον όφελος. Έτσι διέλυσαν το κράτος. Δεν υπάρχει πια Ελλάδα. Συμπτωματικά υπάρχουμε» καταλήγει.

Όπως παραδέχτηκε ο κ. Καρατζαφέρης ακροβατούμε σε τεντωμένο σκοινί αναγνωρίζοντας ότι η Γερμανία και η Ευρώπη έχουν τα δικά τους σχέδια. Σχέδια που περιλαμβάνουν πολλές πιθανότητες και πολλές επιλογές. Αντίθετα εμείς είναι αμφίβολο, έως απίθανο, εάν έχουμε ένα σχέδιο σωτηρίας σε περίπτωση χρεωκοπίας.

Ατελή χαρακτήρισε ακόμη και αυτή η τελική διαπραγμάτευση που έγινε από την πλευρά της κυβέρνησης. «Δεν τα κατάφεραν με το Μνημόνιο πέρασαν στο Μεσοπρόθεσμο το οποίο δεν ψήφισα. Έγινε κάτι από το μεσοπρόθεσμο; Ακόμη και σε αυτό το θέμα των αποκρατικοποιήσεων η κυβέρνηση λειτουργεί με κανόνες ΠΑΣΟΚ 1981. Αυτή τη στιγμή η Ευρώπη και τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Σαμαρά, τους θεωρεί ως τους πλέον αναξιόπιστους και μάλιστα δια στόματος της κ. Μέρκελ».

Τέλος, αναφέρθηκε και στην πρόωρη ψήφιση του προϋπολογισμού του 2012, τονίζοντας ότι βολεύει και τα δύο μεγάλα κόμματα. «Βενιζέλος και Σαμαράς τα έχουν βρει. Ροκανίζουν τον χρόνο χωρίς ουσία, εφόσον προς το παρόν κανείς τους δεν επιθυμεί εκλογές και γι αυτό δεν τις κάνουν. Όμως δεν αποκλείεται μία σπίθα, μια κοινωνική έκρηξη, να μας οδηγήσει στις κάλπες. Εμείς είμαστε έτοιμοι. Και την Τετάρτη στο Βελλίδειο θα ακουστούν οι ξεκάθαρες αλήθειες. Το πως και αν σώζεται η πατρίδα. Με ποια θυσία και με ποια προοπτική. Θα δείξουμε πως έχουμε το “κλειδί” για να βγάλουμε την χώρα από τη σήψη».