Ο νέος αναπτυξιακός νόμος ενισχύει τις επιχειρήσεις που θα κάνουν επενδύσεις άνω των 20 εκατ. ευρώ, και αδιαφορεί πλήρως για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νέου αναπτυξιακού νόμου, ο γενικός γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, Νίκος Μιχαλολιάκος.

Αναφέρθηκε δε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι εξαιρούνται από τις ενισχύσεις εταιρίες που δεν εμφάνισαν κερδοφορία ούτε μια φορά τα τελευταία έξι χρόνια και υποστήριξε ότι με τον τρόπο αυτό τιμωρούνται όσοι άντεξαν τα χρόνια της κρίσης και διατήρησαν τις θέσεις εργασίας.

«Αν υπάρχει μια ζημιογόνος επιχείρηση που θα έπρεπε να κλείσει, αυτή είναι ο δημόσιος τομέας που δαπανά για μισθούς και συντάξεις περί τα 40 δισ. ευρώ το έτος, αλλά αυτός μένει στο απυρόβλητο, καθώς αποτελεί την κομματική πελατεία του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.

Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής εξέφρασε την αντίθεσή του με το ότι δεν υπάρχει στο νόμο μέριμνα για την Ελληνική ναυπηγία, την χαλυβουργία και άλλους κλάδους της βιομηχανίας παρά το ότι οι Έλληνες πλοιοκτήτες αποτελούν διεθνή ναυτιλιακή δύναμη.

«Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την ανάπτυξη σε μια μεταπρατική οικονομία χωρίς βάσεις», ανέφερε.

Απευθυνόμενος τέλος προς την αξιωματική αντιπολίτευση είπε ότι το αίτημα της συγκέντρωσης «παραιτηθείτε», απευθύνεται σε εκείνους καθώς εάν επιθυμούν μπορούν να παραιτηθούν και να προκαλέσουν εκλογές.