Το δρόμο για τη Βουλή πήραν πέντε δικογραφίες προκειμένου η Ολομέλεια να αποφανθεί για την άρση ή μη της ασυλίας των πρωταγωνιστών τους.
Συγκεκριμένα, οι δικογραφίες αφορούν τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο και τον βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη, τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, τον αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλο Πολάκη και τον βουλευτή της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη .
-Η πρώτη δικογραφία αφορά μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει σε βάρος του Νίκου Μιχαλολιάκου και του Ηλία Κασιδιάρη, για συκοφαντική δυσφήμιση ,ο δικηγόρος Ηλίας Σταύρου ο οποίος υπήρξε στέλεχος της Χρυσής Αυγής και μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα αποχώρησε και κατέθεσε ενώπιον της δικαιοσύνης κατά της οργάνωσης. Οι ανακοινώσεις της Χρυσής Αυγής που ακολούθησαν στις οποίες ο δικηγόρος χαρακτηριζόταν «ψυχανώμαλος» και «ψυχικά άρρωστος» προκάλεσαν την προσφυγή του στη δικαιοσύνη .
-Σε βάρος του υπουργού Παιδείας έχει σχηματιστεί δικογραφία σχετικά με μήνυση που έχει καταθέσει ο Πατριωτικός Σύνδεσμος Λακωνίας για παραβίαση διατάξεων του αντιρατσιστικού νόμου που αφορούν τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη ότι δεν υπήρξε γενοκτονία Ποντίων, αλλά εθνοκάθαρση.
-Η δικογραφία για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη αφορά την μηνυτήρια αναφορά του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών η οποία αποδίδει στην πολιτεία «εγκληματική ολιγωρία», καθώς, όπως υποστηρίζει, «δεν υπήρξε μέριμνα για να ανανεωθούν οι συμβάσεις του προσωπικού των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, με συνέπεια να «κλείσουν κλίνες λίγο πριν από την έναρξη της επιδημίας της γρίπης».
-Σε βάρος του Άδωνι Γεωργιάδη έχει σχηματιστεί δικογραφία σχετικά με μηνυτήρια αφορά του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Πιερίας η οποία αφορά την περίοδο της θητείας του στο υπουργείο Υγείας, σχετικά με τη διαθεσιμότητα οδηγών ασθενοφόρων, η οποία προκάλεσε, όπως λένε, ανησυχία και φόβους για τον κίνδυνο υγείας των πολιτών, λόγω της αδυναμίας κάλυψης των αναγκών.