Δεν θα αφήσουμε τον χώρο της Κεντροαριστέρας να τον λεηλατήσει η νεοκομμουνιστική Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ο Γιάννης Τούντας εκ μέρους των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία, στη Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Πρόσθεσε ότι ο τόπος έχει ανάγκη σήμερα από ριζικές, προοδευτικές αλλαγές, που μόνο η σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία μπορεί να τις σχεδιάσει και να τις υλοποιήσει.

Ο κ. Τούντας τόνισε την ανάγκη ο χώρος να εκπροσωπηθεί από νέο πολιτικό φορέα και «το νέο για μας δεν μπορεί να είναι άλλο από τη δημιουργία ενός νέου ισχυρού φορέα της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας. Τον στόχο αυτόν θα τον πετύχουμε, όλοι μαζί, βήμα-βήμα», είπε.

Για να επιτευχθεί, σημείωσε, θα πρέπει να ικανοποιηθούν δύο κυρίαρχα αιτήματά. Το αίτημα για ενότητα και το αίτημα για ανανέωση. Ενότητα χωρίς αποκλεισμούς και ηγεμονισμούς και ανανέωση σε πρόσωπα, σε πρακτικές, σε θέσεις.

Για λόγους εθνικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς ο τόπος, συνέχισε, έχει σήμερα, περισσότερο από εχτές, την ανάγκη μιας ισχυρής Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μιας ενωμένης και δυνατής Προοδευτικής Παράταξης, για να μπορέσουμε να αποτρέψουμε την απειλή μιας νέας εθνικής περιπέτειας.